Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

City preokretom protiv Evertona došao do tri boda

Posljednja utakmica engleske Premier lige u srijedu bila je između Evertona i Manchester Cityja.

U prvom poluvremenu gledali smo dosta izjednačen susret s jako dobrim obranama vratara na obe strane, no na odmor su definitivno sretniji otišli domaćini. Nakon niza atipičnih grešaka u redovima gostiju, koje su kulminirale lošom reakcijom Rodrija u vlastitom šesnaestercu, Dwight McNeil uposlio je Jacka Harrisona, a on je zabio za dragocjenu prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki hendikep za City bila je ozljeda Johna Stonesa, kojeg je zamijenio Joško Gvardiol, a još uvijek do kraja nisu spremni bili Kevin De Bruyne i Erling Haaland pa je pred njima bio težak zadatak.

U nastavku su krenuli sa nešto više direktnosti, a u 53. minuti su izjednačili preko prekrasnog gola Phila Fodena iz daljine. Građani su “nanjušili krv” i do potpunog preokreta su došli kada je Abdoulaye Doucouré rukom blokirao udarac Nathana Akéa. Odgovornost je preuzeo Julián Álvarez i uz malo sreće zabio.

Everton se otvorio u potrazi za eventualnim pogotkom, no na kraju su uspjeli primiti gol, kada je u 86. minuti Bernardo Silva iskoristio loše dodavanje Jordana Pickforda, ukrao loptu i bez većih problema poslao loptu u mrežu za konačnu potvrdu pobjede.

Komentari

Povezano