Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

City razbio Everton za novi korak prema tituli, Brentford rutinski dobio izrotirani West Ham

Termin nedjeljom od 15 već je tradicionalno rezerviran za preostale utakmice Engleske Premier Lige. Danas su se u tom terminu u gradskom derbiju sastali Brentford i West Ham te Everton i Manchester City. Na kraju nije bilo iznenađenja te su Brentford i Manchester City rutinski slavili.

Brentford – West Ham 2:0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U gradskom derbiju u Londonu sastali su se Brentford i West Ham. Uoči utakmice West Ham je dosta izrotirao sastav zbog polufinala Konferencijske lige s AZ Alkmaarom, a za domaćine je izostao Ivan Toney.

Nakon puno praznog hoda domaćini u 20. minuti dolaze u vodstvo nakon greške Nayefa Aguerda. Mathias Jensen je proslijedio loptu do Bryana Mbuema koji posprema loptu za 1:0.

Nastavila se nakon toga dominacija Brentforda, ali štekala je realizacija. Ipak, pred kraj poluvremena golom Yoanea Wisse zasluženo udvostručuju vodstvo u 43. minuti.

U drugom dijelu omjer snaga na terenu se nije mijenjao i Brentford je nastavio dominirati. Ipak, u 68. minuti Danny Ings je zabio za smanjenje vodstva. Ipak, nakon intervencije VAR-a gol je poništen zbog igre rukom i ostalo je 2:0.

Do kraja utakmice Brentford je mirno sačuvao vodstvo i zasluženo slavio 2:0. Ovom pobjedom Brentford je skočio na 9. mjesto te i dalje love mjesto u Europi. West Hamu je sav fokus na Konferencijskoj ligi u kojoj će eventualnim osvajanjem izboriti Europsku ligu.

Everton – Manchester City 0:3

U važnom susretu u borbi za ostanak i u borbi za titulu u mjestu gdje se sinoć održao Eurosong sastali su se Everton i Manchester City.

Everton je dobro ušao u susret i u prvih pola sata anulirao goste iz Manchestera. Čak su imali i najbolju priliku na susretu u 34. minuti kada je Mason Holgate nakon kornera iz blizine promašio nemoguće.

Kazna je došla tri minute kasnije kada İlkay Gündoğan dovodi City u vodstvo. On se nakon asistencije Riyada Mahreza našao sam u sredini i dobrom reakcijom zabio prvi gol na utakmici.

Ubrzo zatim već je 2:0. Gündoğan je ovoga puta u ulozi asistenta, a strijelac je Erling Haaland. Norvežanin je iz blizine glavom zabio za udvostrečenje vodstva prije poluvremena.

Treći gol došao je u šestoj minuti drugog dijela. Phil Foden je fauliran na 20-ak metara od gola, a slobodni udarac je izveo Gündoğan. Nijemac je to napravio savršeno za svoj drugi gol na utakmici i rješenje pitanja pobjednika.

U 59. minuti Yerry Mina i Neal Maupay su iz blizine gađali, ali nijedan od njih nije uspio ugurati loptu u mrežu za smanjenje vodstva.

Nakon toga više nije bilo uzbuđenja i gosti su mirno priveli utakmicu kraju. City je tako ponovno pobjegao na četiri boda od Arsenala i čini se da ih ništa ne može zaustaviti na putu prema novoj tituli. Everton će pak bodove za ostanak tražiti u preostala dva kola u kojima igraju s Wolverhamptonom i Bournemouthom.

Komentari

Povezano