Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

City s dva gola Haalanda svladao Everton i preuzeo vrh tablice

U tvrdoj utakmici bez puno prilika Manchester City je s 2:0 svladao Everton. Igrači Seana Dychea su dugo odolijevali, ali je City ipak došao do pobjede.

Everton je u prvih pola sata u potpunosti anulirao napade Cityja. Domaćini su imali uvjerljivu dominaciju u posjedu, ali nisu pronalazili rješenje za čvrsti dupli blok Evertona. Tako je bilo i do kraja poluvremena koje nije ponudilo nikakvih uzbuđenja te je završilo rezultatom 0:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ista priča nastavila se i u nastavku. City je imao preko 70% posjeda koji nije vodio ničemu. Svi igrači Evertona su bili koncentrirani i nisu dopuštali domaćinima da se približe golu.

City je napokon probio blok Evertona u 71. minuti. Nathan Ake je nakon kornera proslijedio loptu do Erlinga Haalanda koji dobrim udarcem dolazi do svog prvog gola od povratka na teren.

Potvrda pobjede došla je u 85. minuti. Ovoga puta je Kevin De Bruyne pronašao Haalanda koji je još jednom pokazao koliko mu malo treba.

Ovom pobjedom Manchester City je preuzeo vrh tablice od Liverpoola od kojeg imaju jedan bod više. Everton je ostao na 18. mjestu te će bodove za ostanak u ligi tražiti u drugim utakmicama.

Komentari

Povezano