Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

City se pogotkom Stonesa u posljednjim sekundama spasio poraza od Arsenala

Peto kolo engleskog Premiershipa donijelo je sjajan susret između Manchester Cityja i Arsenala na Etihadu, a nakon više od 100 minuta uzbudljivog nogometa u kojem smo vidjeli golove, preokrete i crveni karton, utakmica je završila rezultatom 2:2.

U devetoj minuti Građani su zabili prvi pogodak. Savinho je pronašao Erlinga Haalanda u šesnaestercu, a Norvežanin je poslao loptu u donji desni kut za svoj jubilarni 100. pogodak u dresu Cityja. Šest minuta kasnije İlkay Gündoğan je iz slobodnjaka pucao, no pogodio je desnu stativu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 22. minuti Riccardo Calafiori je nakon duplog dodavanja s Gabrielom Martinnelijem zabio uz desnu stativu. U 38. minuti Gabriel je pucao glavom, ali poslao je loptu iznad prečke. U prvoj minuti nadoknade je Bukayo Saka izveo korner, a Gabriel je glavom potvrdio pogodak u gornje lijeve rašlje. Sedam minuta nakon je Leandro Trossard zaradio drugi žuti karton i naveo goste da se prebace u defanzivu do kraja utakmice.

U drugom dijelu nisu domaćini stali napadat. Haaland je u 48. minuti pucao glavom u lijeve rašlje, no David Raya je pokazao svoju vratarsku klasu. Pet minuta nakon Rúben Dias je pucao s ruba šesnaesterca, ali je lopta prošla lijevo od gola. U 57. minuti je pucao i Kyle Walker iz daleka, no Raya još jednom pokazuje koliko je dobar vratar.

Dvije minute poslije pucao je Haaland glavom u donji desni kut, Bernardo Silva je naletio na odbijanac oko bijele točke i poslao loptu lijevo od gola. U 62. minuti Joško Gvardiol je naletio na još jednu odbijenu loptu i Raya još jednom spasio dan. U 87. minuti Gvardiol je s poludistance opalio snažno u donji lijevi kut, a Raya još jednom dokazuje da je odličan vratar. Nastavili su se napadi Cityja i Haaland u 89. minuti puca u donji lijevi kut, no Raya je u formi života. John Stones je u osmoj minuti nadoknade naletio na odbijanac i poslao loptu po sredini gola za konačnih 2:2.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano