Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

City srušio Brighton s četiri pogotka

U sklopu 29. kola engleskog Premiershipa, Brighton je ugostio Manchester City na American Express Community stadionu. City je s četiri pogotka obranio ulogu favorita kako u utakmici tako i u utrci za naslov prvaka.

Početak susreta je obilježila opasna šansa Dannyja Welbecka. Oslobodio se u šesnaestercu i pucao je u donji desni kut, ali Ederson je odlično obranio. U 17. minuti, Kyle Walker je ubacio loptu s desne strane, a spreman je bio Kevin De Bruyne koji se bacio na loptu glavom i snažno je poslao u gornji desni kut. Građani su nastavili zabijati i u 26. minuti Phil Foden trese mrežu. Malo izvan kaznenog prostora je izveo slobodan udarac koji je prošao kroz živi zid. Jasona Steelea je odbijena lopta prevarila i gosti vode 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za zadnji pogodak prvog dijela se pobrinuo Foden još jednom. Domaća obrana se dodavala bezidejno, a loptu je ukrao Bernardo Silva. Lopta se ujedno i odbila od Portugalca, a Foden je udarcem isprve precizno pogodio donji lijevi kut.

Nakon predaha, Brighton opet prvi prijeti. João Pedro je u 53. minuti prošao dva igrača te pucao u donji lijevi kut, a Ederson opet sigurno brani. Nedugo nakon, točnije u 62. minuti, gostujuća momčad opet postiže pogodak. Ederson je poslao predivnu loptu prema Walkeru. On je prošao jednog braniča i skoro izgubio posjed, ali je u zadnjim trenutcima poslao loptu Juliánu Álvarezu koji je pospremio loptu u prazan gol.

Susret u kojem su očekivanja ispunjena što se tiče rezultata, dok je na tablici City na drugom mjestu s bodom i susretom manje od Arsenala. Svakako, ljubitelje engleskog ligaškog nogometa čeka uzbudljiva završnica ovosezonskog izdanja.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano