Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

City teško stigao do pobjede u kojoj je junak bio Joško Gvardiol

Nakon ispadanja iz Lige prvaka Manchester City se morao okrenuti drugim natjecanjima u kojima se još bore za trofej. Nakon što su u polufinalu FA Kupa svladali Chelsea i u prvenstvenom dvoboju pobijedili Brighton uslijedio im je susret protiv Nottingham Forresta.

Bila je to utakmica u sklopu 35. kola Premier lige, a City je na kraju poprilično teško slomio otpor domaćina i stigao do pobjede 2:0. Junak i strijelac prvog pogotka bio je hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol, dok je tri boda potvrdio Erling Haaland.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nottingham je od samog početka susreta nagovijestio kako ovo neće tako laka utakmica za City. Već tijekom prve minute našli su se pred suparničkim golom, ali nisu uspjeli konkretnije zaprijetiti. U devetoj minuti pokušao City je zaprijetio lukavim udarcem s lijeve strane Kevina de Bruynea, ali njegov pokušaj obranio je vratar domaćih.

U 15. minuti pokušao je je udarcem izvana Jeremy Doku, a samo minutu nakon Nottingham je zaprijetio iz tranzicije kada je pucao Neco Williams, no Ederson je obranio njegov pokušaj. Do kraja poluvremena domaći sastav imao je još nekoliko prilika, a između ostalog pogađali su i okvir vrata.

Unatoč tome, City je u 32. minuti uspio stići do vodstva kada je strijelac bio Gvardiol. Udarac iz kuta izveo je de Bruyne, a hrvatski reprezentativac se odlično ubacio na prvu vratnicu i pospremio loptu glavom u mrežu.

Gvardiolu je ovo bio treći pogodak ove sezone, a posebno zanimljivo je da ih je sve zabio u posljednja tri tjedna. Prvo je bio precizan u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka protiv Real Madrida, da bi samo četiri dana kasnije poentirao protiv Lutona u prvenstvu.

Forest je na početku drugog dijela nastavio tamo gdje je stao u prvom, a u prvih pet minuta ponovno su imali dva dobra pokušaja. U jednoj situaciji naš Gvardiol je očistio loptu praktički s gol linije, a domaćini su prijetili preko Chrisa Wooda i Morgana Gibbs-Whitea čiji udarci nisu bili dovoljno precizni.

Što je vrijeme više odmicalo tempo domaćeg sastava nije toliko padao, a City je tek u završnici uspio iskontrolirati utakmicu. U 71. minuti gosti su uspjeli povećati svoje vodstvo kada je proradila dobro nam znana kombinacija. De Bruyne je dodao za Haalanda koji je rutinski zabio za potvrdu pobjede i svoj 21. prvenstveni gol čime je preuzeo vrh ljestvice strijelaca.

Gvardiol je odigrao cijeli susret uz zaista sjajnu igru, dok je Mateo Kovačić u igru ušao na poluvremenu. City je tako nastavio impresivan niz u prvenstvu gdje za poraz ne znaju još od 6. prosinca prošle godine, a u tom periodu upisali su 15 pobjeda i četiri remija.

To ih je dovelo do povoljne situacije u borbi za titulu, a trenutno su drugoplasirana momčad s bodom manje od Arsenala, ali i utakmicom manje. Nottingham pak nastavlja svoju borbu za ostanak gdje nalaze samo bod iznad zone ispadanja.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano