Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Clippersi ponovno ostali bez vođe, ali ovaj put do daljnjega

Zvijezda Los Angeles Clippersa, Kawhi Leonard, neće igrati na početku NBA sezone zbog oporavka od kronične ozljede desnog koljena. Prema izvorima, Leonard i Clippersi rade na dugoročnom planu rehabilitacije koja će ga udaljiti s parketa “do daljnjega”.

33-godišnja zvijezda nije igrala tijekom cijele predsezone niti je sudjelovala u momčadskim treninzima. Unatoč tome što se podvrgnuo operaciji koljena prošle sezone, Kawhijevi zdravstveni problemi su se nažalost nastavili na utakmici protiv Charlotte Hornetsa krajem ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Shodno ponovnoj povredi koljena Leonard je propustio posljednjih osam utakmica prošle regularne sezone, većinu prve runde doigravanja te je morao i otkazati angažman za reprezentaciju SAD-a na OI u Parizu. ESPN izvještava kako je dvostruki osvajač NBA naslova svjestan da bi se mogao suočavati s upalom tijekom ostatka karijere, ali je optimističan da će se situacija držati pod kontrolom.

Leonard je već ranije pokazao sklonost ozbiljnim ozljedama uključujući puknuće prednjeg križnog ligamenta zbog čega je propustio cijelu sezonu 2021./2022. Kawhi je prošle sezone odigrao 68 utakmica što je bila njegova najdostupnija godina od 2016./2017. sezone, a bilježio je 23,7 poena, 6,1 skokova i 3,6 asistencija. Sigurno je da su Clippersi svjesni koliko je važno održati svoju zvijezdu zdravom i spremnom za ključne trenutke sezone, zbog čega će oprezno pristupiti njegovom povratku na teren. Ipak, pitanje je koliko Clipsi koje je na ljeto napustio i Paul George mogu pobjeđivati bez svog prvog čovjeka.

Komentari

Povezano