Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Clippersi u spektaklu svladali Sunse, slavili i Miami te Denver

Kasnonoćni NBA program donio nam je tri utakmice prve runde doigravanja u kojima su pobjede redom ostvarili Miami Heat, LA Clippersi te Denver Nuggetsi.

Prvi susret bio je onaj između ekipe s najboljim omjerom lige, Milwaukee Bucksa i Miami Heata koju su obilježile dvije ozljede ponajboljih košarkaša momčadi i u kojoj su gosti slavili sa 130:117.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su izvrsno započeli susret te su nakon 7 minuta košarke imali dvoznamenkasto vodstvo – 22:12. Bucksi se nisu mogli sastati sa šutom, a Miami je to i činjenicu da Bucksi s Lopezom sve brane u dropu, iskorištavao pogađavši iz svih pozicija – iz reketa, poludistance, trice.

Heat je poslije prve dionice imao vodstvo od 33:24, a na tom putu ih je predvodio Jimmy Butler s 14 poena, dok je Tyler Herro dodao 7. Kod domaćih nijedan košarkaš izuzev Giannisa Antetokounmpa nije postigao više od 2 koša iz igre, a Grk je nakon 9 minuta igre napustio parket zbog ozljede leđa.

U izostanku Antetokounmpa, u prvom dijelu druge četvrtine su potegnuli Khris Middleton i Bobby Portis koji su postigli svaki od prvih 16 poena Milwaukeeja, a niz je prekinuo Jrue Holiday košem za smanjenje na samo -1 (42:43). Nakon minute odmora koja je nastupila nakon Holidayevog koša, Spoelstrina momčad je serijom od 12:2 ponovno došla do dvoznamenkaste prednosti, a taj niz su potpisivali Butler i Kevin Love – svaki sa po 6 poena.

Upravo u tim trenutcima je izašla vijest da se Antetokounmpo neće vraćati do kraja utakmice što je svakako bio veliki vjetar u leđa za goste da ”ukradu” prednost domaćeg parketa već u prvoj utakmici.

Miami je na poluvrijeme otišao s velikim vodstvom od 68:55, a sjajno prvo poluvrijeme je odigrao njihov vođa Jimmy Butler koji je ubacio 24 poena na vrlo efikasnih 11/17 iz igre, a tome je dodao i 4 asistencije. Dvoznamenkast je još bio i Herro s 12 poena s koliko je i završio susret, a potencijalno i seriju jer je pred kraj prvog dijela slomio desnu ruku u jednom bacanju za loptom, dok je klupa Miamija pridonijela s 15 poena (Love 8). Točno 15 poena je s klupe Bucksa ubacio Portis koji je donio bitnu energiju u izostanku Giannisa, ali ga je malo suigrača popratilo u tome. Možemo istaknuti još samo Middletona s 14 poena.

Početkom treće četvrtine se ukazao i Bam Adebayo zabivši 8 od prvih 10 poena Miamija, ali Bucksi serijom od 11:0 režu zaostatak od -14 na samo -3 i ponovno imamo utakmicu. Barem se tako činilo. Za odličnu završnicu treće četvrtine, Heat može zahvaliti svojim zamjenama – Kevinu Loveu (10 poena u posljednjih 6 minuta), Calebu Martinu (5 poena u posljednje 4 minute) i Duncanu Robinsonu koji je postigao tricu samo par sekundi prije zvučne sirene za uvjerljivo vodstvo od 102:88. Ne spomenuti dirigenta Butlera bila bi travestija jer je uz 5 poena u 3/4 imao još i 6 asistencija te je već nakon 36 minuta igre imao 29 poena i 10 asistencija na svom kontu.

Pokušali su Bucksi preko Middletona koji je zabio 10 poena u prve četiri minute četvrte četvrtine odgovoriti Miamiju, ali nisu uspjeli napraviti stvari zanimljivima te je Miami “ukrao” prednost domaćeg parketa u prvoj utakmici slavivši sa 130:117. Zabivši 130 poena Miami je postavio novi rekord franšize u doigravanju, a zanimljivo je da su u doigravanje ušli kao najlošija momčad od njih 16 po postotku šuta za 3 poena (34.4%), dok su večeras postigli čak 15 trica uz 60% uspješnosti.

Jimmy Butler je bio junak pobjede s 35 poena, 11 asistencija i 5 skokova, dok je Bam Adebayo bio na pragu ”triple-doublea” s 22 poena, 9 skokova i 7 asistencija, a Kevin Love je s četiri trice brojao do 18 poena. Kod poraženih je Khris Middleton ubacio 33 poena uz 9 skokova, Bobby Portis se zaustavio na 21 poenu i 8 skokova, dok je Jrue Holiday upisao ”double-double” od 16 poena i 16 asistencija.

U drugom ogledu kojeg smo gledali poslije ponoći, Phoenix Sunsi su ugostili LA Clipperse u spektakularnoj utakmici koja je okončana pobjedom gostiju iz Los Angelesa rezultatom 115:110.

Trener LA Clippersa se malo zaigrao s obrambenim matchupima koji su se itekako isplatili pa smo tako vidjeli Batuma na Paulu, Leonarda na Aytonu, dok je Zubac primarno čuvao Craiga, a Clippersi su mahom preuzimali. Gosti su tako nakon prve četvrtine vodili s 30:18, a prvo ime je bio Eric Gordon koji je ubacio 12 poena, dok je Kawhi Leonard bio na 7, a naš Ivica Zubac na 2 poena i 6 skokova. Sunsi na početku nisu namjestili nišanske sprave pa im je šut iz igre iznosio svega 31%.

Druga četvrtina je bila poprilično izjednačena, a Sunsi su ju dobili serijom od 9:2 u posljednjih 90-ak sekundi pa se na predah otišlo s vodstvom Clippersa od 59:54. Fantastični su u dresu Sunsa u drugoj dionici bili Kevin Durant koji je svih svojih 17 poena postigao u njoj te Devin Booker koji je postigao 10 od ukupno 16 poena. S druge strane, najbolji strijelac Clippersa u drugoj četvrtini je bio Zubac s 8 poena te je poluvrijeme okončao s ”double-double” učinkom od 10 poena i 11 skokova.

Clippersi su imali vodstvo od 68:62 prije nego što su Sunsi povezali seriju od čak 15:0 i tako došli do svog najvećeg vodstva na utakmici od 9 poena razlike. Nijedan jedini šut tijekom prvih 8 minuta nije uputio Kevin Durant, ali je itekako utjecao na igru s 5 asistencija u tom razdoblju. Ipak su Clippersi bili bolji u završnici treće dionice pa smo u posljednju četvrtinu ušli s neriješenim rezultatom – 82:82.

Prve četiri minute četvrte četvrtine su obilježili Durant i Landry Shamet s jedne strane (svih 9 poena Sunsa) te Leonard i Norman Powell s druge (svih 11 poena Clippersa). Moramo se dotaknuti i fenomenalnog obrambenog učinka Devina Bookera koji je već do tad imao 4 ukradene lopte i 3 blokade uz nebrojeno deflectiona. Bilo je jasno da nas čeka uzbudljiva završnica, a činjenica da su na parketu dva majstora poput Leonarda i Duranta (između ostalih) ju je samo dodatno začinila.

U posljednje 3 minute se ušlo s vodstvom LA Clippersa od 100:99, a onda se ušlo u apsolutno ludilo. Vidjeli smo redom – skok u napadu Westbrooka i tricu Leonarda pa koš s poludistance Aytona pa novu tricu Leonarda pa novi koš s poludistance Aytona. Onda je Leonard asistirao Gordonu za njegovu tricu, dok na drugoj strani tricom odgovara Durant. Ako niste uspjeli ispratiti, u tom trenutku je semafor pokazivao vodstvo Clippersa od 109:106, nakon čega je Chris Paul s dva pogođena slobodna bacanja smanjio zaostatak na 109:108 68 sekundi prije kraja dvoboja.

Poslije timeouta je ponovno lopta išla u ruke Leonardu koji promašuje s poludistance, ali Westbrook dolazi do skoka u napadu, a u novom pokušaju Mann promašuje tricu iz kuta, no Westbrook ponovno iznuđuje novi napad za Clipperse. U nastavku akcije je Westbrook i sam probao pogoditi tricu, ali ponovno – ništa, međutim lopta od Craiga odlazi u aut i ponovno Clippersi imaju loptu ispod koša, a njihov trener Lue 28 sekundi prije kraja odlučuje pozvati novu minutu odmora. Russell Westbrook je probao leđima napasti Bookera te je izborio prekršaj i dva slobodna bacanja koja posprema za +3 17 sekundi prije kraja regularnog vremena.

U sljedećem napadu je Booker odlučio napasti Westbrooka koji ga blokira i uspijeva od njega odbiti loptu u aut. Nakon toga su Sunsi poslali Erica Gordona na crtu slobodnih bacanja, a on pogađa oba za pobjedu gostiju.

Clipperse su do pobjede od 115:110 predvodili Kawhi Leonard s 38 poena, 5 skokova i 5 asistencija, Eric Gordon s 19 poena, dok je Ivica Zubac utakmicu završio s 12 poena i 15 skokova. Russell Westbrook je ponovno imao lošu šutersku noć koju je okončao sa šutom 3/19 iz igre, ali s 9 poena, 10 skokova i 8 asistencija uz pogođena dva ključna slobodna bacanja, 5 napadačkih skokova i ključnu blokadu nad Bookerom.

Kod poraženih je Kevin Durant flertovao s ”triple-doubleom” s 27 poena, 11 asistencija i 9 skokova, dok je Devin Booker postigao 26 poena uz 4 ukradene lopte i 3 blokade, a Torrey Craig dodao 22 poena.

U posljednjoj utakmici večeri, Denver Nuggetsi su ugostili Minnesota Timberwolvese te su ih glatko svladali sa 109:80 u jedinoj nekonkurentnoj utakmici večerašnjeg programa.

Denver je “izletio” u utakmicu s vodstvom od 8:0, ali se Minnesota vrlo brzo konsolidirala pa su s par trica došli do vodstva od 17:16. Do kraja prve četvrtine smo gledali poprilično izjednačenu utakmicu u kojoj su domaći košarkaši na predah otišli s vodstvom od 26:23.

Minnesota je stala u drugoj četvrtini što Denver koristi pa tricom Kentaviousa Caldwell-Popea iz kuta dolazi do prve dvoznamenkaste prednosti ove večeri – 37:27, a na poluvrijeme odlaze s vodstvom od 55:44. Nikola Jokić je već do odmora imao “double-double” učinak od 13 poena, 10 skokova i 5 asistencija, dok je dvoznamenkast bio i Bruce Brown s 11 poena. Kod “Vukova” je Anthony Edwards iznio najveći dio tereta postigavši 14 poena.

U trećoj četvrtini su Nuggetsi prelomili susret te su povećali prednost s 11 na 29 poena razlike, a na kraju su slavili rezultatom 109:80.

Nuggetse su do pobjede predvodili Jamal Murray s 24 poena, 8 asistencija i 8 skokova, Michael Porter Jr. s 18 poena i 11 skokova te Kentavious Caldwell-Pope s 15 poena. Kod poraženih je Anthony Edwards ubacio 18 poena.

Komentari

Povezano