Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Coco Gauff i Sabalenka u finalu US Opena

Noć s četvrtka na petak je u New Yorku, na US Openu, bila rezervirana za polufinala u ženskoj konkurenciji. Njihov rasplet je bio takav da su se u finale plasirale Amerikanka Coco Gauff i Aryna Sabalenka.

19-godišnja Gauff je prva ”odradila posao”. Ona je sa tijesnih 6-4 7-5 svladala Čehinju Karolinu Muchovu u meču kojeg je, usprkos gomili spektakularnih poena, obilježio prekid od 45 minuta nakon što su prosvjednici protiv fosilnih goriva imali svoj performans.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlada Amerikanka je meč otvorila s uvjerljivom prednošću od 5-1 te je već tada imala priliku svojim servisom zaključiti uvodni set. Ipak, Čehinja se tu ne predaje pa osvojivši tri gema u nizu, smanjuje na 5-4 i servira za potpuni povratak u meč. Ipak, na radost gromoglasne publike, Gauff je pri tom rezultatu napravila break bez izgubljenog poena te je dobila prvi set sa 6-4.

U drugom setu nije bilo breakova sve do vodstva Gauff od 4-3 kada Amerikanka iskorištava prvu break prigodu tog gema i dolazi do velikih 5-3. Pri tom rezultatu je imala i meč loptu, no Muchova je taj poen odigrala fenomenalno, a do kraja gema uspijeva iskoristiti drugu break loptu. Taj je oduzeti servis potvrdila te je izjednačila na 5-5.

Gauff je lakoćom osigurala tiebreak do kojeg u konačnici i nije došlo jer je u jako dugom gemu na servis Muchove realizirala petu break i meč loptu za konačnih 6-4 7-5 i plasman u finale US Opena. Posebno je brutalan bio posljednji poen meča u kojem smo vidjeli čak 40 udaraca.

Ovom pobjedom i plasmanom u svoje drugo Grand Slam finale (prvo je izgubila od Ige Swiatek na Roland Garrosu 2022. godine), Gauff je osigurala povratak u TOP 5. U slučaju osvojenog naslova će skočiti na treće mjesto što bi joj bio novi najbolji plasman u karijeri, dok bi u slučaju poraza bila peta.

U drugom polufinalnom meču su se sastale još jedna Amerikanka, Madison Keys te nova najbolja tenisačica svijeta Bjeloruskinja Aryna Sabalenka.

Gledali smo jedan neuobičajen meč u kojem je Bjeloruskinja prvi set izgubila ”biciklom” tj. 6:0, ni u drugom setu nije uspjevala pronaći ritam i gubila 5:3, a onda proigrala i izborila svoje drugo Grand Slam finale ove sezone, pobjedivši u preostala dva seta u tie-breaku.

Po svemu sudeći, trebalo bi to biti sjajno finale.

Komentari

Povezano