Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Coco Gauff je osvajačica US Opena

Amerikanka Coco Gauff i Bjeloruskinja Aryna Sabalenka su večeras u New Yorku odmjerile snage u finalu US Opena. Nakon trosetne bitke, titulu prvakinje je po prvi put u svojoj mladoj karijeri ponijela Gauff koja je slavila sa 2-6 6-3 6-2.

Sabalenka, od ponedjeljka vodeća tenisačica svijeta, meč je otvorila ranim breakom, no ubrzo je tu prednost izgubila pa je rezultat bio poravnat na 2-2. Nije to Bjeloruskinju izbacilo iz takta što se i osjetilo na rezultata jer je prvi set okončala s četiri uzastopno osvojena poena za konačnih 6-2 i 1:0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na samo početku drugog seta je imala dvije break lopte za ostvarenje velike prednosti, međutim Gauff s četiri poena u nizu ipak osvaja prvi servis gem. Krucijalan break seta je Amerikanka napravila pri vodstvu od 2-1, a njega je uspješno zadržala do kraja za 6-3 i odlazak u treći set.

Uvod u treći set je bio takav da je Gauff izborila dvije break prigode te je baš drugu iskoristila nakon neuspješnog pokušaja loba Bjeloruskinje koji je rezultirao Amerikankinim smashom za vodstvo od 1-0. Nakon što je uspješno potvrdila break, Gauff dolazi do nove prilike za oduzimanje servisa Sabalenki te ju koristi nakon još jedne neprisiljene pogreške bjeloruske tenisačice za velikih 3-0.

Nakon što je pozvala liječnički timeout kod vodstva Gauff od 4-1, Sabalenka dolazi do prve dvije break lopte u trećem setu i već prvu iskorištava za nadoknađivanje zaostatka od jednog breaka nakon što je Amerikanka napravila neprisiljenu pogrešku forehandom. Na kraju će se to pokazati njezinim posljednje osvojenim gemom turnira jer je Gauff osvojila preostala dva za konačnih 2-6 6-3 6-2 i prvu Grand Slam titulu karijere.

Amerikanki je ovo bilo četvrto finale ove sezone i četvrta pobjeda. Ono što je zanimljivo jest to da je osvojila četiri turnira različite kategorije:

  • WTA 250 – Auckland
  • WTA 500 – Washington
  • WTA 1000 – Cincinnati
  • Grand Slam – US Open

Večeras je postala prva američka tinejdžerica s Grand Slam titulom poslije Serene Williams koja je osvojila US Open 1999. godine, a nakon ove pobjede, Gauff će skočiti na treće mjesto WTA ljestvice što je njezin novi najbolji plasman u karijeri, dok će Sabalenka od ponedjeljka biti novi broj 1.

Komentari

Povezano