Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Čolak ponovno mijenja klub

Antonio-Mirko Čolak bi trebao postati novi igrač Parme, javljaju brojni škotski mediji. 29-godišnji napadač Rangersa se prošlo ljeto pridružio škotskom velikanu iz PAOK-a u transferu vrijednom 2.500.000 eura, a sada bi svoju karijeru trebao nastaviti u Serie B. U dresu Rangersa je zaigrao 39 puta te postigao 18 golova, a Parma će za njegov otkup izdvojiti 2.900.000 eura.

Povremeni hrvatski reprezentativac (3 nastupa) te bivši najbolji stijelac Super Sport HNL s 20 golova u sezoni 2019./20., tako nastavlja svoje putovanje po europskim destinacijama. Parma će mu biti četvrti klub za koji će zaigrati nakon odlaska iz Rijeke u ljeto 2020. godine, a kao suigrač će ga u klubu dočekati bivši igrač Hajduka Stanko Jurić koji tamo igra posljednje 2 sezone. Ambicije talijanskog kluba su jasne – povratak u Serie A koji im je izmakao prošle sezone nakon što su u doigravanju poraženi od Cagliarija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čolak je s Rijekom osvojio dva Kupa Hrvatske, a osim što je bio najbolji strijelac lige bio je i najbolji strijelac Kupa sa 7 golova u sezoni 2018./2019. Za klub s Kvarnera je odigrao 92 utakmice u kojima je zabio 51 gol i podijelio 18 asistencija, a to mu je u ljeto 2020. godine donijelo transfer vrijedan 3.000.000 eura u grčki PAOK. Tamo se nije najbolje snašao jer je u prvoj sezoni odigrao 16 utakmica uz učinak od samo 1 postignutog gola.

Iz tog razloga ga je PAOK u ožujku 2021. poslao na posudbu u švedski Malmö gdje se Čolak pak snašao sjajno te osvojio naslov prvaka Švedske (liga se igra u ljetnom terminu) uz odličan učinak od 22 postignuta gola u 41 nastupu. Na posudbi će ostati do kraja 2021. godine, a u tom razdoblju će sa Šveđanima igrati i Ligu prvaka koju su izborili kroz kvalifikacije u kojima je Čolak te sezone bio najbolji strijelac s 5 golova.

Nakon povratka u PAOK, do kraja sezone 2021./22. nastupio je u 23 utakmice, ali nešto u igri mu jednostavno nije odgovaralo pa je i njegov učinak bio dosta loš – 3 gola. Međutim, dobre igre u Švedskoj su izazvale interes drugih klubova pa ga je Rangers kupio prošlo ljeto. I tamo je sjajno započeo svoju avanturu te je do kraja 2022. godine zabio 14 golova, uključujući 3 gola u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Međutim, u 2023. godini mu je učinak pao te je do kraja prošle sezone zabio 4 gola i Rangersi su se odlučili na prodaju budući da će Čolak uskoro napuniti 30 godina, a škotski klub je htio naplatiti vrijednost koju ima na tržištu očito smatrajući da im bitnije zaraditi skoro tri milijuna eura nego da zadrže napadača kojem je ugovor trajao do 2025. godine. Parma bi u njemu trebala dobiti pojačanje i sigurno računaju da u Serie B ponovi golgeterski učinak koji je demonstrirao u svojoj karijeri do sada.

Komentari

Povezano