Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Connecticut Huskiesi su NCAA prvaci

Connecticut Huskiesi su u finalu sveučilišne košarke pred više od 70.000 gledatelja na NRG stadionu u Houstonu svladali San Diego State Aztecse sa 76:59 čime su po peti put u povijesti postali prvaci.

Aztecsi su bolje otvorili susret pa su nakon 3 i pol minute košarke imali vodstvo od 10:6, međutim od koša Matta Bradleya za +4, u sljedećih 11 minuta nisu postigli niti jedan koš iz igre te su za to vrijeme Huskiesi stvorili dvoznamenkastu prednost od 26:15 na pogon Adame Sanoga i Jordana Hawkinsa koji su do tad već imali po 7 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je Darrion Trammel prekinuo tu sušu San Diego Statea i spustio zaostatak na -9 iz njihove perspektive, uključio se bek Connecticuta Tristen Newton sa samostalnom serijom od 7:0 kojom su prvaci došli do maksimalnih +16.

Na poluvrijeme se otišlo s vodstvom Connecticuta od 36:24, a dojam je bio takav da je momčad Dana Hurleya morala biti i na +20, no nisu postigli niti jedan poen u posljednje 3 minute i 20 sekundi. Newton je bio najbolji strijelac prvog dijela s 9 poena, dok su njegovi suigrači Sanogo i Hawkins bili na 7 s tim da je Malijac uhvatio i 6 skokova. U redovima San Diega je, u njihovom drugom najmanje efikasnom prvom poluvremenu ove sezone, Trammell ubacio 7 poena.

Tijekom prvih 10 minuta drugog poluvremena su Huskiesi lagano kontrolirali susret s dvoznamenkastom prednošću, no Aztecsi serijom od 9:0 sredinom drugog dijela smanjuju zaostatak s -15 na samo -6 i utakmica postaje zanimljivom.

Kada su Aztecsi došli na zaostatak od samo -5, UConn krasnim delay setom otvara Jordana Hawkinsa koji se diže i tricom osigurava prostor za disanje i +8.

Nakon toga je Tristan Newton postigao dva slobodna bacanja i teško polaganje za odlazak na +12 i tu je priči bio kraj. Newton je bio najbolji strijelac u pobjedničkim redovima s 19 poena, zajedno s 10 skokova, Sanogo je dodao 17 poena uz također 10 skokova, dok je Hawkins ubacio 16. U redovima Aztecsa je Keshad Johnson postigao 14 poena.

Kao što smo već napisali, Huskiesima je ovo 5. titula u povijesti te su još uvijek bez poraza u finalima. Prvaci su postajali još 1999., 2004., 2011. i 2014. godine, a ove godine su postali prva momčad u povijesti March Madnessa koja je u svakoj utakmici slavila s barem 13 poena razlike.

Komentari

Povezano