Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Lokomotiva se pobjedom protiv Gorice uključila u borbu za Europu

U različitim raspoloženjima su momčadi Gorice i Lokomotive dočekale svoj međusobni susret u 20. kolu SuperSport HNL-a. Momčad iz Turopolja je u prošloj utakmici, također na domaćem terenu, protiv Rijeke ispustila prednost od dva pogotka te na kraju ostala bez bodova, dok je ekipa s Kajzerice uvjerljivo slavila protiv Dinama na Maksimiru.

Na kraju, Lokomotiva je bila ta koja je slavila rezultatom 2:1 i tako se definitivno uključila u borbu za mjesta koja vode u europska natjecanja iduće sezone. Do pobjede su došli golovima Roberta Mudražije i Duje Čopa, dok je jedini pogodak za domaći sastav postigao Tim Matavž.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podosta uspavano je proteklo prvih desetak minuta susreta, ali nakon tog početnog perioda momčadi su se probudile. Iz praktički prvog ozbiljnijeg pokušaja na susretu Lokomotiva je povela u 15. minuti. Mudražija je započeo i završio vrlo lijepu akciju, prvo je dodao do Marina Leovca na lijevoj strani koji mu je poslao odličnu povratnu loptu, a Mudražija je sve ispratio i doveo svoju ekipu u vodstvo.

Ipak, samo četiri minute kasnije Gorica je stigla do izjednačenja. Dino Štiglec je ubacio na drugu stativu, a Matavž odlično trznuo glavom i pogodio za poravnanje rezultata. Do kraja prvog dijela Lokomotiva je bila ta koja je bila bliže drugom pogotku, prijetili su preko Jona Mersinaja i Mudražije, ali na kraju se na predah otišlo s po jednim golom na svakoj strani.

Nastavila je Lokomotiva i u drugom dijelu tamo gdje je stala u prvom, a to je rezultiralo ponovnim vodstvom u 52. minuti. Mudražija je izborio jedanaesterac kojeg je rutinski realizirao Čop te tako, nakon hat-tricka Dinamu, i drugu utakmicu u nizu postigao pogodak.

Imala je momčad Silvija Čabraje u narednom periodu još koju priliku za povećanje prednosti, a što se susret bližio svom kraju to je i Gorica bila konkretnija. Najbolju priliku za izjednačenje imali su u 77. minuti kada se Marko Soldo odlično izborio za udarac, no nije bio dovoljno precizan te je lopta otišla iznad vrata.

Pred kraj susreta tenzije su se poprilično podigle, ali Lokomotiva je ipak uspjela sačuvati vodstvo i stići do slavlja. Tako su nastavili pozitivan niz i nakon pobjede nad Dinamom u prošlom kolu još jednom stigla do sva tri boda. Sada su na 27 osvojenih bodova te su se na diobi petog mjesta izjednačili upravo s Goricom koja za pobjedu ne zna od kraja studenog i pobjede protiv Rudeša.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano