Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ćorić bez pomaka na novoj ATP ljestvici, Vekić pala deset mjesta

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić ostao je na 89. mjestu pojedinačne ATP ljestvice. Do promjene je došlo na vrhu, gdje je Španjolac Carlos Alcaraz pao na treće mjesto, a Novak Đoković je skočio na drugu poziciju. Do ove je promjene došlo, jer Alcaraz nije uspio obraniti naslov na turniru u londonskom Queen’s Clubu, a ispao je već u drugom kolu.

Prvoplasirani Talijan Jannik Sinner povećao je svoju prednost zahvaljujući naslovu osvojenom u njemačkom Halleu te sada ima 1530 bodova više od Đokovića te 1760 više od Alcaraza. Čertvrto i peto mjesto i dalje drže Rusi Danjil Medvjedev i Andrej Rubljov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donna Vekić će tjedan uoči nastupa na Wimbledonu dočekati na 49. mjestu WTA ljestvice. To je za deset pozicija lošiji plasman u odnosu na prošli tjedan. Donna nije uspjela obraniti bodove osvojene za prošlogodišnje finale na turniru u Berlinu, gdje ju je u 2. kolu zaustavila Jessica Pegula.

Petra Martić je zadržala isti broj bodova, ali je zbog pada drugih tenisačica plasirana dva mjesta bolje nego prošlog ponedjeljka pa se nalazi na 74. poziciji. Napredak je doživjela i Jana Fett koja je došla do 117. mjesta.

Poljakinja Iga Świątek i dalje je uvjerljivo najbolja svjetska tenisačica sa 11.695 bodova. Drugoplasirana Amerikanka Coco Gauff za njom zaostaje više od 3500 bodova. Bjeloruskinja Arina Sabaljenka je na trećem mjestu, četvrta je Kazahstanka Jelena Ribakina, a peta Amerikanka Jessica Pegula

Komentari

Povezano