Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ćorić izborio polufinale Challengera i zakazao meč protiv Džumhura

Nakon što je Duje Ajduković nešto ranije danas izborio polufinale Challengera u Francuskoj, isto je večeras učinio još jedan hrvatski tenisač u Belgiji. Borna Ćorić je sa 6:2 7:6 svladao Abedallaha Shelbayha te će sutra za plasman u finale igrati protiv Damira Džumhura.

Iako je 20-godišnji Jordanac meč otvorio breakom i vodstvom od 1:0, prvi hrvatski reket je ekspresno odgovorio i izjednačio na 1:1. Uvodni set je bio izjednačen do 2:2, a onda Borna osvaja četiri gema u nizu te tako osvaja prvi set sa 6:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u drugom setu je perspektivni Shelbayh prvi oduzeo servis Borni za vodstvo od 4:3, ali i ovaj put tu prednost nije uspio potvrditi. Ćorić se suočio s tri break lopte u gemu kod 5:5, ali je uspio pronaći tri odlična prva servisa pa je to uspio spasiti, dok je kod 6:5 imao meč loptu na servis Jordanca, međutim to nije uspio realizirati jer je Shelbayh imao mnogo sreće pošto je loptica dodirnula mrežu tijekom izmjene te se odbila u Bornino polje na način da ju nije nikako mogao stići.

U konačnici je o pobjedniku drugog seta odlučivao tiebreak. Na samom početku je Shelbayh napravio “mini-break” za 1:0, ali onda Ćorić s četiri poena u nizu preokreće situaciju na terenu i na kraju osvaja “trinaestu igru” sa 7:4 za 2-0 u setovima i plasman u polufinale.

Ćorić je današnjom pobjedom napredovao za još jednom mjesto te je trenutno 37. tenisač svijeta, a za mjesto u finalu će igrati protiv osebujnog bosanskohercegovačkog tenisača Damira Džumhura koji je nešto ranije danas svladao Nijemca Henrija Squirea. Njih dvojica su se dosad susrela dva puta, a u oba meča je slavio Džumhur. 2013. godine je na Futuresu u Hrvatskoj bilo 7:6 7:6, dok je godinu dana kasnije na Challengeru u San Benedettu bilo 6:2 7:5.

Komentari

Povezano