Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ćorić izrudario plasman u drugo kolo Roland Garrosa

Nakon što je Donna Vekić nešto ranije izborila plasman u drugo kolo Roland Garrosa, isto je učinio i prvi hrvatski reket – Borna Ćorić. 16. tenisač svijeta je u prvom kolu bio bolji od Argentinca Federica Corije sa 7-6 6-7 6-3 6-3 nakon četiri sata i 12 minuta igre.

Prvi set je trajao čak 74 minute. Gledali smo ozbiljno rudarenje od oba tenisača s velikim brojem dugih izmjena. Iako se dva puta nalazio u zaostatku od jednog breaka (1-3, 5-6), Borna je ipak uspio doći do prvog seta nakon izvrsne igre u tiebreaku koji je okončan dvostrukom pogreškom Corije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Coria i u drugom setu, suprotno svemu što smo gledali dotad, ponovno prvi dolazi do breaka za vodstvo od 4-2. Prije toga je Ćorić imao 3 prilike za oduzimanje Argentinčevog servisa, dok je hrvatski prvi reket oba svoja servis gema suvereno osvojio. Uslijedio je Bornin niz od tri uzastopno osvojena gema nakon čega je došao do prilike za osvajanje i drugog seta na svom servisu.

Ćorić je u tom gemu odigrao vrlo loše pa je Coria izjednačio na 5-5. I drugi set se odlučivao u tiebreaku, a njega sa 7-5 osvaja Argentinac i tako izjednačava na 1-1 u setovima.

Treći set je bio izjednačen sve do rezultata od 3-3 nakon čega je Borna osvojio tri uzastopna gema i tako poveo s 2-1 u setovima nakon nešto malo manje od 3 i pol sata tenisa. Ćorić je u trećem setu spasio sve četiri break lopte, dok je s druge strane iskoristio jednu od četiri što je bilo dovoljno za osvajanje seta.

Imao je Borna priliku za break na samom početku četvrtog seta, ali Coria uspijeva spasiti tri break lopte i povesti s 1-0. Bilo mu je to jedino vodstvo u tom setu jer je prvi hrvatski reket osvojio sljedećih pet gemova te je prelomio susret.

Borna je u konačnici slavio sa 7-6 6-7 6-3 6-3, a u drugom kolu ga očekuje sraz protiv još jednog Argentinca, Pedra Cachina, koji je s 3-2 u setovima bio bolji od dvostrukog finalista Roland Garrosa – Dominica Thiema.

Ćorić je meč okončao sa 66 winnera, čak 40 više od Corije čime je anulirao 72 neprisiljene pogreške. Također je imao i 11 as servisa.

Što se ostalih mečeva u muškoj konkurenciji igranih danas tiče, izdvajamo pobjede Fabia Fogninija od 3-0 u setovima protiv 10. tenisača svijeta Felixa Auger-Aliassimea, Novaka Đokovića od 3-0 protiv Aleksandra Kovacevica, Stanislasa Wawrinke od 3-2 protiv Alberta Ramos Vinolasa te poraz Botica Van De Zandschulpa od malo poznatog Argentinca Thiaga Agustina Tirantea od 3-1 u setovima.

Komentari

Povezano