Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ćorić još jednom ispao u prvom kolu Australian Opena

Najbolje plasirani hrvatski tenisač s ATP ljestvice, Borna Ćorić zaokružio je dan poraza za naše predstavnike na Australian Openu. On je u prvom kolu prvog Grand Slama sezone izgubio od Francesa Tiafoea sa 6:3 7:6 2:6 6:3.

Prvi set je bio izrazito izjednačen te su oba tenisača izborila po jednu break prigodu. Borna je svoju propustio realizirati kod 1:1, dok je Tiafoe kod 4:3 svoju iskoristio pa je prvi set dobio sa 6:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Borna drugi set otvorio breakom i vodstvom od 2:0, imao break lopte u još dva Amerikančeva servis gema uključujući i jednu set loptu, set je odlučen tek u tiebreaku. ”Odlučujuću igru” je Tiafoe otvorio vodstvom od 3:0, ali nakon njegove prednosti od 5:2, Ćorić osvaja tri poena u nizu pa izjednačava na 5:5. Borna je kod 5:6 spasio prvu set loptu, kod 7:6 imao svoju drugu set loptu, no na kraju Tiafoe osvaja tiebreak s 9:7 za 2-0 u setovima.

Treći set je Ćorić odigrao na vrhunskom nivou te je s glatkih 6:2 smanjio na 2-1 u setovima. Borna je imao 77% uspješno ubačenih prvih servisa uz 76% osvojenih poena nakon ubačaja, a protivniku je dozvolio samo šest poena na primanju servisa.

Kod 3:2 u četvrtom setu, prvi hrvatski reket se suočio s dvije vezane break prigode te je obje spasio, međutim treću je Tiafoe iskoristio za 4:2. Nije to 17. tenisač svijeta uspio potvrditi jer Ćorić iskorištava prvu break loptu uz veliku pomoć mreže i tako ostaje u meču.

Nažalost, Tiafoe je osvojio sljedeća dva gema za pobjedu od 3-1 u setovima čime se na neki način osvetio Ćoriću za poraz iz Davis Cupa 2018. godine.

Također treba istaknuti kako je ovo za Bornu bio deveti nastup na Australian Openu i čak sedmi poraz u prvom kolu.

Komentari

Povezano