Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ćorić nakon maratona izborio treće kolo Roland Garrosa, kraj za Martić i Vekić

Već od 11 sati u Parizu je aktivno bilo dvoje naših tenisča. Borna Ćorić je tražio prolaz u treće kolo protiv još jednog Argentinca Pedra Cachina, a Petra Martić je isto to radila protiv Španjolke Sare Sorribes Tormo. Malo poslije njih na teren je izašla i Donna Vekić koja je za protivnicu imala Zadranku Bernardu Peru koja igra pod američkom zastavom.

Nažalost, samo je Borna Ćorić, nakon maratonskog meča, uspio ostvariti plasman dalje, dok su Martić i Vekić zaustavljene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić je u prvom setu bolje stajao na terenu i prvi je oduzeo servis suparniku. Pri vodstvu od 5:3, Borna još jednom oduzima servis 64. tenisaču svijeta i s rutinskih 6:3 uzima prvi set. U trećem gemu drugog seta, Cachin oduzima servis Ćoriću i tu prednost uspješno drži do kraja seta. Ćorić nijednom nije došao u priliku ugroziti servis Argentinca koji sa 6:4 vraća stvari na početak.

Već u prvom gemu trećeg seta Cachin je ponovno oduzeo servis Ćoriću, a ubrzo je Argentinac i drugi puta “breaknuo” Bornu te je odjurio na 4:0. Ćorić je uspio vratiti jedan break i smanjiti rezultat na 5:4, ali se nije uspio u potpunosti vratiti u set pa je Cachin poveo s 2-1 u setovima.

U četvrtom setu Ćorić je taj koji je prvi oduzeo servis suparniku te je poveo 4:1. Uz sitne poteškoće, Ćorić je ipak uspio privesti set kraju i odvesti meč u odlučujući set.

U petom setu smo, kao i u cijelom meču, gledali duge i neizvjesne gemove. Kod rezultata od 1:1, Borna je došao do tri vezane break prilike, no ne iskorištava ih nakon što je Argentinac odigrao izvrsno do kraja gema. Kazna za to je stigla već u sljedećem gemu u kojem Cachin dolazi do breaka i prednosti od 3:1.

Ipak, Borna ponovno pokazuje svoju mentalnu snagu i još jednom podiže razinu svoje igre te s 4 uzastopno osvojena gema preokreće set u svoju korist i dolazi do vodstva od 5:3. Pri tom rezultatu je došao do meč lopte na Cachinov servis, ali je Argentinac to spasio pa je Borna u konačnici slavio sa 6:4.

Ovom pobjedom je Borna postao peti Hrvat s pet prolazaka u treće kolo Roland Garrosa nakon Franulovića, Ivaniševića, Ljubičića i Čilića. Ćorića u trećem kolu, po treći uzastopni put na ovogodišnjem Roland Garrosu, očekuje dvoboj protiv Argentinca. Ovog puta je riječ o 49. tenisaču svijeta, Tomasu Martinu Etcheverryju koji je danas s 3-0 u setovima svladao Australca Alexa De Minaura.

Martić je također odlično krenula u meč i brzo povela s 2:0. Ta sreća nije dugo trajala jer već u idućem gemu 132. tenisačica svijeta oduzima servis našoj predstavnici. U idućih nekoliko gemova su se obje tenisačice nastavile mučiti sa servisom pa smo do rezultata 4:4 vidjeli čak šest breakova. Martić je nakon toga četvrti put u setu izgubila servis, dok je Španjolka svoj zadržala i sa 6:4 povela s 1-0 u setovima.

Muke po servisu Martić su se nastavile u drugom setu gdje je brzo dva puta izgubila svoj servis i pala u zaostatak od 3:0. Nije se nakon toga ništa promijenilo i Sorribes Tormo je sa 6:1 u drugom setu prošla u treće kolo.

Vekić i Pera su prvi set odigrale u stilu Martić i Sorribes Tormo. Naša predstavnica je servis gubila dva puta, a Pera čak četiri pa je Vekić sa 6:3 povela u setovima.

Kao i u prvom setu, Pera je napravila break za vodstvo od 1:0, dok je kod rezultata od 3:1 propustila čak pet prilika za dupli break. Kaznila je to Donna već u sljedećem gemu pa je ubrzo izjednačila na 3:3. Nije aj egal dugo trajao jer je Bernarda ponovno došla do prednosti od jednog breaka koju je uspješno sačuvala do kraja seta.

Američka predstavnica je odjurila na 3:0 početkom trećeg seta, ali nije uspjela potvrditi dupli break pa je Donna smanjila na 3:1. Pera je povela s 5:1, ali se Donna nije odlučila predati te je, zahvaljujući toj rasterećenosti, došla do smanjenja na 5:3. Imala je Vekić i vodstvo od 40-15 za dolazak na samo 5:4, no onda je Pera odigrala dva dobra poena čime je došla do deucea. Vekić je nakon toga odservirala odličan prvi servis prema vani, ali Pera senzacionalno pogađa dijagonalu koju je naša predstavnica poslala u out, a meč je okončala dvostrukom pogreškom.

Pera je u konačnici slavila sa 3:6 6:4 6:3 čime je poboljšala međusobni omjer na 2-0. U sljedećem kolu ju očekuje okršaj protiv Talijanke Elisabette Cocciaretto.

Dodajmo i to kako je Nino Serdarušić uspješno odradio drugo kolo Challengera u talijanskoj Vicenzi. Tamo mu je nakon sat vremena igre, pri njegovom vodstvu od 6:4 i 3:1, meč predao Argentinac Marco Trungelliti. Serdarušić tako nastavlja dobru formu od prošlog tjedna kada je izborio glavni turnir ATP-a u Ženevi.

Komentari

Povezano