Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ćorić nakon tri sata poražen u prvom kolu Roland Garrosa

Jedini muški hrvatski predstavnik u prvom kolu Roland Garrosa poražen je nakon maratonskog meča s Richardom Gasquetom. Nakon tri sata igre, u meču u kojem je Borna Ćorić imao svoje šanse, Francuz je došao do pobjede rezultatom 7:6(5) 7:6(2) 6:4.

U prvom setu Ćorić je prijetio više. U prva tri servis gema Gasqueta dolazio je do 0-30, a do prve break prilike došao je u šestom gemu seta. Iskoristio je drugu u tom gemu te je preuzeo kontrolu. Nije dugo trajala prednost, već u idućem gemu Ćorić gubi svoj servis te se set vraća u egal. Do kraja seta nije bilo breakova te se set odlučivao u tie-breaku. Tamo je bolji bio Francuz sa 7-5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu nije bilo oduzimanja servisa. Prijetio je Gasquet koji je došao do sedam break prilika, ali svaku od njih je neutralizirao Ćorić. Francuz je još jednom u “trinaestoj igri” bio bolji, ovaj put sa 7-2 te je tako došao do prednosti od 2-0 u setovima.

Ćorić u trećem setu ponovno igra bolje na returnu te do breaka dolazi u šestom gemu. Još jednom propušta potvrditi break te se Gasquet vraća u set. Do 5:4 se igra bez problema na servisu. Tada Gasquet na Ćorićevom servisu dolazi do prve meč lopte. Nju Ćorić uspješno spašava, ali Gasquet već u idućem poenu dolazi do nove. Nju koristi kvalitetnom backhand paralelom za pobjedu 3-0 u setovima i prolaz u drugo kolo.

U drugom kolu Francuz čeka pobjednika meča između Jannika Sinnera i Christophera Eubanksa. Ćorić se okreće travnatoj sezoni koju bi mogao započeti izvan društva najboljih 80 tenisača.

Komentari

Povezano