Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ćorić ostao jedini Hrvat u TOP 100

Novi ponedjeljak donio nam je novu ATP ljestvicu. Borna Ćorić je nazadovao za jedno mjesto te se sada nalazi na 16. poziciji. Ćorić je ostao jedini hrvatski tenisač među najboljih sto tenisača.

Marin Čilić doživio je pad od čak 22 mjesta te je sada 121. tenisač svijeta. Ispred njega je ostao i Borna Gojo koji je još uvijek 114. na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći rast ovoga tjedna napravio je osvajač Challengera u Banja Luci Dino Prižmić. On je napredovao za 66 mjesta te je sada 175. na svijetu. Prvi puta u karijeri Dino je ušao među 200 najboljih tenisača na svijetu.

Španjolac Carlos Alcaraz je vodeći tenisač svijeta, a Srbin Novak Đoković je drugi. Rus Danjil Medvjedev ostao je na trećem mjestu, dok je Grk Stefanos Tsitsipas na četvrtom. Prvi put u karijeri se u najboljoj petorici našao Danac Holger Rune, a odmah iza njega s najboljim renkingom u karijeri je pobjednik Toronta Talijan Jannik Sinner.

Što se WTA ljestvice tiče, naša najbolja tenisačica Donna Vekić ostala je 22. na svijetu. Petra Martić je pala jednu poziciju pa je sada 36. tenisačica svijeta.

Ni kod ostalih hrvatskih tenisačica koje se nalaze među 300 najboljih nije bilo velikih promjena, a najveći napredak je ostvarila 19-godišnja Lucija Ćirić-Bagarić kojoj su pribrojani bodovi za naslov na ITF turniru u Danskoj pa je s prijašnjeg 419. mjesta skočila na 337.

Vodeća Poljakinja Iga Swiatek već 71 tjedan ne silazi s vrha. Na drugom je mjestu Bjeloruskinja Arina Sabalenka, dok se na trećem mjestu učvrstila nova pobjednica Montreala Amerikanka Jessica Pegula. Četvrta je Kazahstanka Jelena Ribakina, a peta Tunižanka Ons Jabeur.

Komentari

Povezano