Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ćorić otkazao teniskoj reprezentaciji: “Ima druge planove”

Velimir Zovko, izbornik hrvatske teniske reprezentacije, je u utorak prijavio sastav za predstojeći susret Prve skupine Davis Cupa protiv Litve koji je na rasporedu 13. i 14. rujna u Varaždinu. Na popisu su Duje Ajduković (134. na pojedinačnoj ATP listi), Borna Gojo (204.), Matej Dodig (303.), Mate Pavić (7. u paru) i Nikola Mektić, a uz njih će na treninzima biti i Mili Poljičak (409.).

Izbornik je prokomentirao odabrani popis te je rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je trenutačno najbolji sastav koji se odazvao pozivu za reprezentaciju. Status prvog igrača prema rang-listi imat će Duje Ajduković, koji je u posljednjih godinu dana ostvario veliki napredak, a jako nas raduje što je i sada u izvrsnoj formi. Osvajanje ATP Challengera u Manacoru prošlog tjedna odličan je rezultat. Gojo je nakon problema s ozljedom zdravstveno bolje, trenira, igrao je nedavno i turnire, a što se tiče nastupa u reprezentaciji, raspoložen je kao i uvijek… Matej Dodig je posljednjih mjeseci jako napredovao, dobro je počeo s nastupom na ovotjednom ATP Challengeru u Istanbulu i ovo će mu biti jako dobro iskustvo. Što se tiče para, mislim da ne treba ponavljati za što su sposobni Nikola Mektić i Mate Pavić. Obojici ide odlično i u New Yorku na US Openu

Velimir Zovko

Zovko se također dotaknuo Poljička koji se odazvao pozivu iako neće igrati te je prokomentirao zašto nema Borne Ćorića (98. na rang-listi) na popisu:

Mili igra odlično, osvaja turnire i iako danas nije nominiran, odazvao se pozivu. To je za svaku pohvalu. Službeno prvi igrač Borna Ćorić nije prijavljen. Rekao je da ima druge planove, ali da nam želi sreću i pobjedu protiv Litve.

Velimir Zovko

Pobjednik ovog susreta plasirat će se u najviši rang Davis Cupa za 2025. godinu. Prvog dana, u petak, program će početi u 17 sati, a na rasporedu su dva pojedinačna meča. U subotu, s početkom u 14 sati, krenut će se okršajem parova, nakon čega su predviđena dva pojedinačna dvoboja.

Komentari

Povezano