Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ćorić pobjedonosno otvorio Masters u Cincinnatiju

Prvi hrvatski reket, Borna Ćorić, uspješno je započeo obranu naslova na Masters turniru u Cincinnatiju. Nasuprot sebe je u prvom kolu imao domaćeg tenisača Sebastiana Kordu kojeg je, u meču koji se rastegnuo na dva dana, svladao sa 7:6 6:4.

Amerikanac je susret otvorio vodstvom od 3:1, no Ćorić brzo odgovara te s tri uzastopno osvojena gema prelazi u prednost od 4:3. U konačnici je prvi set odlučen u tiebreaku u kojem je Amerikanac ekspresno došao do dva “mini-breaka” i vodstva od 4:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borna je jedan “mini-break” vratio jako brzo nakon što je njegov odličan napad rezultirao prisiljenom pogreškom Korde za 2:4, dok je drugi vratio prekrasnim passingom nakon Kordinog izlaska na mrežu za izjednačenje na 5:5. Amerikanac je nakon toga odservirao dvostruku pogrešku pa je Ćorić stigao do prve set lopte koju je i realizirao sjajnim servis-winnerom.

Na tom je valu Ćorić drugi set otvorio breakom, ali Korda odmah odgovara pa poravnava rezultat na 1:1. Bio je to samo jedan lošiji gem za hrvatskog tenisača jer već u sljedećem gemu, nakon tri uzastopne kardinalne pogreške Amerikanca od koje se posebno ističe promašeni smash na break lopti, Borna stiže do nove prednosti od jednog breaka.

Kod Borninog vodstva od 4:3 u drugom setu, meč je prekinut zbog kiše te se nastavio danas. U nastavku su i Ćorić i Korda svoje prve servis gemove osvojili bez izgubljenog poena pa je Ćorić za meč servirao kod vodstva od 5:4.

Korda je uspio doći do 30-30, no onda radi neprisiljenu pogrešku, a Ćorić meč loptu iskorištava servis-winnerom za konačnih 7:6 6:4 i plasman u drugo kolo. Tamo ga očekuje pobjednik dvoboja između Huberta Hurkacza i Thanasija Kokkinakisa.

Komentari

Povezano