Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ćorić rutinski izborio četvrto polufinale Mastersa u karijeri

Hrvatski tenisač Borna Ćorić se večeras plasirao u polufinale Masters turnira u Madridu svladavši njemačkog lucky losera Daniela Altmaiera sa 6:3 6:3. Ovom pobjedom je izborio okršaj protiv domaćeg tenisača i drugog najboljeg s ATP ljestvice – Carlosa Alcaraza.

Ćorić je danas igrao vrhunski pogotovo na svom servisu te je osvojio 90% poena nakon ubačenog prvog servisa, dok je Altmaieru dozvolio tek 9 poena protiv servisa u cijelom meču. Također mu nije dozvolio niti jednu break priliku, dok je on iskoristio 3 od 5 koliko ih je ukupno izborio. Zanimljivo je da je Nijemac postao tek drugi tenisač koji je kao lucky loser došao do četvrtfinala Mastersa u Madridu, a prvi je bio upravo Ćorić i to 2017. godine kada ga je porazio Dominic Thiem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bornu u njegovom četvrtom Masters polufinalu u karijeri očekuje sraz protiv drugog tenisača svijeta Carlosa Alcaraza koji ima 19 pobjeda u posljednjih 20 mečeva te protiv kojeg dosad nije igrao.

Što se tiče dosadašnjih nastupa u polufinalima Mastersa, Borna je izgubio u Indian Wellsu 2018. godine od Rogera Federera s 2-1 u setovima, dok mu se iste godine u Šangaju osvetio svladavši ga s 2-0 u setovima, no titulu ne osvaja jer je bolji od njega u finalu bio Novak Đoković. Posljednje polufinale Mastersa je igrao prošle godine u Cincinnatiju kada je sa 6:3 6:4 svladao Britanca Camerona Norriea, dok je u finalu svladao Grka Stefanosa Tsitsipasa sa 7:6 6:2.

Večerašnjom pobjedom je najbolje plasirani hrvatski tenisač skočio na 16. mjesto ATP ljestvice. Dodajmo još kako je u četvrtfinalu ženskog dijela turnira, Petra Martić večeras izgubila od najbolje tenisačice svijeta – Ige Swiatek sa 6:0 6:3. I ona će nakon ovog turnira ubilježiti skok na WTA ljestvici te će od ponedjeljka biti 28. tenisačica svijeta, a prije početka Mastersa u Madridu je zauzimala 33. poziciju.

Komentari

Povezano