Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ćorić završio meč u tri sata ujutro po lokalnom vremenu i izborio polufinale

Najbolje plasirani hrvatski tenisač na ATP ljestvici, Borna Ćorić, novom je pobjedom od 2-0 u setovima izborio plasman u polufinale ATP turnira u Los Cabosu. Na putu do drugog ovosezonskog polufinala, svladao je Bjelorusa Ilju Ivašku.

Od samog početka meča je bilo jasno vidljivo kako Ćorić i Ivaška jednostavno nisu na istom nivou. Od četiri servis gema Bjelorusa u prvom setu, Ćorić samo u jednom nije izborio break loptu. Srećom po Ivašku, uspio je spasiti četiri break lopte, no jedna koju nije spasio je Ćoriću bila dovoljna za osvajanje prvog seta sa 6:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi hrvatski reket je jako dobro servirao u prvom setu te mu je uspješnost ubačenog prvog servisa bila na 79%, dok je osvojio 78% poena nakon ubačaja. Servis ga je prvi put izdao kod zaostatka od 2:1 u drugom setu. Tada je imao prednost od 40-0, ali uz par pogrešaka i dvije dvostruke dopušta Bjelorusu da ni kriv ni dužan dođe do breaka.

Nije to ni najmanje pokolebalo hrvatskog tenisača koji već u sljedećem gemu dolazi do tri vezane break prigode te iskoristivši treću ostaje u setu. Borna je krucijalan break napravio kod rezultata od 4:4 u gemu u kojem je Ivaška napravio dvije dvostruke pogreške.

Ćorić je osigurao pobjedu u napetom gemu u kojem je morao spasiti jednu break priliku, dok je iskoristio svoju tek treću meč loptu. U polufinalu ga sada očekuje Stefanos Tsitsipas, prvi nositelj turnira, protiv kojeg ima omjer od tri pobjede i tri poraza i protiv kojeg je upisao najveću pobjedu dosadašnje karijere – onu u finalu Mastersa u Cincinnatiju prošle godine. Grk je u jutrošnjem četvrtfinalu nakon tri sata tenisa svladao Nicolasa Jarryja sa 6:7 7:6 6:2.

Komentari

Povezano