Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ćoriću maraton protiv Monteira za veliki jubilej

Najbolje plasirani hrvatski tenisač Borna Ćorić je nakon sjajnog nastupa u Madridu gdje je tek u polufinalu poražen od kasnijeg osvajača turnira Carlosa Alcaraza, danas započeo nastup na rimskom Mastersu. Nakon što je bio slobodan u prvom kolu, Ćorić se danas itekako namučio za plasman u treće kolo jer je tek nakon 3 i pol sata tenisa svladao Brazilca Thiaga Monteira kojeg je svladao preokretom sa 4:6 7:6 7:6.

Izuzev prvog seta u kojem je dva puta gubio svoj servis, Borna je do kraja meča osvojio čak 88% poena poslije ubačenog prvog servisa te je sačuvao jedinu break priliku koju je Brazilac izborio. Ćorić je u tiebreaku drugog seta vodio sa 6:4, ali je Monteiro s tri uzastopno osvojena poena stigao do meč lopte, no Borna je to spasio i osvojio drugi set te je isto ponovio u trećem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za hrvatskog prvog reketa je ovo bila jubilarna 200. pobjeda u karijeri, a do 201. će pokušati doći protiv Španjolca Roberta Carballesa Baene koji je poslije još jednog maratonskog meča dugog 3 sata i 45 minuta slavio protiv Britanca Dana Evansa s 2-1 u setovima. Njih dvojica su dosad igrali tri puta i sva tri puta je slavio Ćorić.

Komentari

Povezano