Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ćoriću se otvorio ždrijeb u Rimu, mađarski kvalifikant izbacio Alcaraza

Mađar Fabian Marozsan (ATP – 135.) je ovog popodneva kreirao apsolutnu senzaciju u 3. kolu Masters turnira u Rimu nakon što je sa 6:3 7:6 svladao trenutno drugog najboljeg, a od sljedećeg tjedna i vodećeg tenisača svijeta, Carlosa Alcaraza.

Bio je ovo prvi Španjolčev poraz protiv tenisača izvan društva najboljih 100 još od 2021. godine kada je u Bercyju poražen od Huga Gastona koji je tada bio 101. tenisač svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marozsanov sinoćnji san je postao java nakon današnjeg spektakularnog nastupa u kojem je postao tek četvrti tenisač od početka 2022. godine koji je mladog Španjolca svladao bez izgubljenog seta. U tom razdoblju su to uspjeli samo David Goffin, Felix Auger-Aliassime te Holger Rune.

Mađar je igrao fenomenalno i njegove su loptice išle jako duboko u Alcarazovo polje te je ovaj imao velikih problema s vraćanjem istih. Marozsan je tako meč kompletirao s čak 30 winnera nasuprot Alcarazovih 15.

Za 135. tenisača svijeta je ovo inače prvi nastup na ATP Touru te je u glavni ždrijeb ušao kroz kvalifikacije. U kvalifikacijama je svladao Kazahstanca Timofeya Skatova i Brazilca Felipea Meligeni Alvesa koji je prije toga izbacio Bornu Goju. Nakon toga je u prva dva nastupa u glavnom ždrijebu s 2-1 u setovima svladao Francuza Corentina Mouteta i Čeha Jirija Lehečku prije nego što je danas šokirao teniski svijet.

Ovom pobjedom je na ”live” ljestvici skočio na 114. mjesto što je njegov novi najbolji plasman u karijeri, a u osmini finala ga očekuje prvi hrvatski reket, Borna Ćorić protiv kojeg dosad nije igrao.

Komentari

Povezano