Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Crnogorci do velike pobjede u sudačkoj nadoknadi

Od 18h smo na rasporedu su bile tri kvalifikacijske utakmice za predstojeće Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

Crna Gora je na domaćem terenu u uzbudljivom susretu protiv Bugarske slavila rezultatom 2:1. Najprije su poveli 1:0 golom Stefana Savića pred sam kraj prvog poluvremena, zatim su od 59. minute ostali s igračem manje nakon što je Igor Vujačić dobio drugi žuti, odnosno crveni karton i pritom skrivio kazneni udarac. Na njihovu sreću, Kirilu Despodovu je vratar Milan Mijatović obranio kazneni udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Bugari su došli do izjednačenja u 79. minuti, a strijelac je bio Preslav Borukov. Činilo se kako će susret završiti podijelom bodova, a onda se ukazao heroj Stevan Jovetić koji je zabio za vodstvo i u konačnici pobjedu u dubokoj sudačkoj nadoknadi. Crna Gora je ovom pobjedom ostala u igri za plasman na Europsko prvenstvo s 8 bodova iz 5 utakmica, ispred Srbije koja ima utakmicu manje.

Moldavija je nastavila iznenađivati nogometnu javnost na gostovanju kod reprezentacije čiji je klupski nogomet ovog ljeta pisao neke od najljepših priča. Ipak, reprezentacija Farskih otoka nije pratila njihove uspjehe, te je upisala poraz. Strijelac jedinog pogotka je bio Vadim Rata u 53. minuti, a ovom pobjedom su Moldavci privremeno zauzeli drugo mjesto skupine E!

U dvoboju sjevera Europe, Danska je na gostovanju kod Finske teže od očekivanog došla do tri boda. Pobjedili su kasnim golom Pierre-Emile Hojbjerga u 86. minuti za 1:0 što je ujedno bio i jedini pogodak na utakmici. Pobjedom su Danci nanovo preuzeli tron grupe s 13 bodova, a po svemu sudeći, u ovoj bismo skupini do kraja trebali vidjeti uzbudljivu utrku za 2 mjesta čak 4 reprezentacije.

Komentari

Povezano