Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Crnogorski vaterpolisti eliminirali Hrvatsku sa SP-a

Hrvatski vaterpolisti su jutros u japanskoj Fukuoki igrali susret osmine finala Svjetskog prvenstva protiv dobro poznatih protivnika – Crnogoraca. Nažalost, ”Ajkule” su s 13:12 bile bolje od ”Barakuda” te su izborile četvrtfinale.

Prvu četvrtinu su hrvatski vaterpolisti dobili rezultatom 3:2 drugim pogotkom Konstantina Kharkova na susretu. Uvodnih osam minuta su obilježili vratari, Bijač s jedne te Tešanović s druge strane. Obojica su uknjižila po četiri obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga četvrtina je bila katastrofalna po reprezentaciju Hrvatske. Tijekom tih osam minuta nije postignut niti jedan pogodak, dok su Crnogorci postigli tri za vodstvo od 5:3. Posebno se istaknuo Aleksa Ukropina s dva pogotka uključujući i onaj 20 sekundi prije kraja. ”Barakude” su imale velikih problema s realizacijom igrača više jer su postigli tek jedan pogodak u šest prilika.

Nije dobro započelo ni drugo poluvrijeme za izabranike Ivice Tucka jer Dušan Matković postiže gol s igračem više za veliku prednost od 6:3. Nakon toga je uslijedio veliki preokret Hrvatske koja postiže četiri uzastopna pogotka te tako dolazi do vodstva od 7:6.

Nije to pokolebalo Crnogorce koji preko Aljoše Mačića i Đure Radovića. Do kraja četvrtine smo vidjeli po jedan pogodak sa svake strane pa se na predah odlazi pred posljednju četvrtinu odlazi s vodstvom Crne Gore od 9:8.

Hrvatska bolje otvara posljednju dionicu te golovima Ante Vukićevića i Zvonimira Butića dolazi do vodstva od 10:9. Pokazat će se to ujedno i posljednjim vodstvom Hrvatske na susretu.

Crna Gora je do novog vodstva došla mini-serijom od 2-0 preko Vladana Spaića i Đure Radovića nakon čega se do kraja susreta igralo gol za gol. Peti pogodak najboljeg strijelca susreta Dušana Matkovića, kojeg je zabio 1:21 minutu prije kraja, ispostavit će se pogotkom odluke.

Barakude su imale priliku u posljednjem napadu izboriti peterce, ali udarac Marinića Kragića završava u bloku čime Crna Gora ide u četvrtfinale gdje će igrati protiv Grčke, dok Hrvatskoj slijedi razigravanje od 9. do 12. mjesta. Jerko Marinić Kragić je ujedno bio i najbolji strijelac Hrvatske s četiri pogotka, dok su Konstantin Kharkov i Zvonimir Butić postigli po tri.

Komentari

Povezano