Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Croatia iz Zmijavaca predstavila novi teren i slavila protiv Jaruna

Kroz proteklih nekoliko sezona, travnjak Croatije iz Zmijavaca slovio je za jednog od najgorih u drugom rangu hrvatskog nogometa. No, to više neće biti slučaj jer su Zmijavčani na utakmici osmog kola SuperSport 1. NL protiv Jaruna predstavili novi travnjak. Slavlje je upotpunjeno minimalnom 1:0 pobjedom.

Otvaranje je upotpunio i predsjednik HNS-a Marijan Kustić, koji je održao kratki govor uoči utakmice. Kada je utakmica krenula, Croatia je započela s dominacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u petoj minuti vidjeli smo prvu priliku domaćina. Alexandre Klopp je prošao po desnoj strani i vratio povratnu loptu za Roka Ivankovića, čiji udarac sjajno brani Nikola Curcija.

U 19. minuti se ponovno iskazao vratar Jaruna. Prvo je sjajno obranio poluvolej Kaykyja Alvesa, a zatim i udarac Domagoja Čuline odličnom paradom.

Četiri minute kasnije, ni sjajni Curcija nije mogao spasiti gol Jaruna. Matej Maretić je poslije dugog auta prebacio na drugu vratnicu gdje je natrčao Čulina. Njegov siloviti udarac završio je iza leđa nemoćnog Curcije. Mladom beku je to drugi pogodak ove sezone.

Utakmica se nakon vatrenog početka primirila, no u 39. minuti Croatia još jednom prijeti. Nakon još jednog dugog auta je pokušao Alves, ali još jednom brani Curcija. Tako se s minimalnim vodstvom Croatije otišlo na predah.

Što je trener Jaruna Jerko Leko mislio o igri svoje momčadi u prvih 45 minuta, najbolje pokazuje činjenica da je napravio čak tri promijene odmah na početku nastavka. U svlačionici su ostali Fran Pavlek, Tin Levanić i Admir Sadiković, dok su umjesto njih ušli Mateo Tomić, Tomislav Turčin i Vito Matijević.

U 55. minuti prvi put na utakmici prijeti Jarun. Karlo Abramović je sam prošao kroz obranu Croatije i došao do dobre pozicije za udarac. Mario Gudelj je zatvorio prvi kut i sačuvao vodstvo svoje momčadi.

Do kraja utakmice nije bilo uzbuđenja i Croatia je uspješno odradila premijeru novog terena. Ovom pobjedom Zmijavčani su skočili na osmo mjesto s devet bodova. Jarun je ostao na šestom mjestu s 11 bodova.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano