Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Crvena zvezda osramotila Budućnost za plasman u finale ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde su u drugoj utakmici polufinala AdmiralBet ABA lige s uvjerljivih 97:56 svladali Budućnost u Morači te su izborili plasman u finale natjecanja po deveti put u povijesti, a osmi uzastopni. Posljednji put su finale propustili u sezoni 2013./14. kada su završnici igrali košarkaši Cibone i Cedevite.

Prva četvrtina u Podgorici nije dala naslutiti da će se dogoditi povijesni debakl Budućnosti jer su domaći košarkaši nakon prvih 10 minuta vodili sa 26:25. Utakmicu je u smjeru Beograđana okrenula druga četvrtina u kojoj su košarkaši Budućnosti ubacili samo 3 od 18 pokušaja na koš te su ju gosti dobili s čak 23:8 pa su na veliki odmor otišli s vodstvom od 48:34.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret je u potpunosti riješen serijom Crvene zvezde od 17:2 na početku treće četvrtine, a u konačnici su izabranici Duška Ivanovića slavili s čak 41 poenom razlike što je novi rekord polufinala ovog regionalnog natjecanja.

Svih 12 košarkaša gostujućeg tima se upisalo u strijelce, a najefikasniji su bili Luka Mitrović sa 17 poena, Filip Petrušev s 14 te Nemanja Nedović s 13. U redovima domaćih, koji su susret okončali sa samo 34% šuta iz igre, samo je Igor Drobnjak bio dvoznamenkast s 11 ubačenih poena.

“Crveno-bijeli” su se tako plasirali u finale s čak 79 poena razlike u dvije utakmice protiv Crnogoraca, a u finalu čekaju pobjednika ogleda između Partizana i Cedevita Olimpije, a ta serija kreće u nedjelju.

Komentari

Povezano