Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Crystal Palace furioznim drugim poluvremenom razbio Leeds

Važnim susretom u borbi za ostanak, Uskršnji dan u Premier ligi otvorili su Leeds i Crystal Palace. Predvođen fantastičnim Michaelom Oliseom koji je upisao čak tri asistencije Crystal Palace je protutnjao kroz Leeds i slavio 5:1.

Nije tako izgledalo na početku susreta. Leeds je odlično ušao u susret i dva puta zaprijetio u prvih deset minuta. Prvo je Luis Sinisterra pucao malo pored gola, a onda je Sam Johnstone fantastično obranio pokušaj Brendena Aaronsona i sačuvao goste u rezultatskom egalu.

Domaćini su ipak naplatili bolji ulazak u susret u 21. minuti. Aaronson je izveo korner, a Patrick Bamford je svoj 300. ligaški nastup za Leeds obilježio 50. golom. Ostao je nečuvan u šesnaestercu i lijepo glavom zabio za 1:0.

Leeds je nakon toga stao te je Palace zagospodario terenom. Odličnu priliku za izjednačenje propustio je Jeffrey Schlupp koji je ostao sam nakon kornera, ali za razliku od Bamforda on iz dobre situacije pogađa stativu.

Da Palace ne ode na poluvrijeme sa zaostatkom pobrinuo se u prvoj minuti nadoknade Marc Guéhi. On se prvi našao na odbijancu nakon što je Schlupp loše zahvatio loptu glavom i dobrom reakcijom u smiraj poluvremena vratio stvari na početak.

U drugom dijelu na terenu je postojala samo jedna ekipa: Crystal Palace. U 53. minuti Olise je upisao prvu od tri asistencije odličnim ubačajem. Na ubačaju je najviši bio Jordan Ayew koji je lijepo pogodio glavom pored nemoćnog Illana Mesliera za 2:1 gostiju.

Gosti su odličan ulazak u drugi dio dodatno naplatili dvije minute kasnije. Ponovno je Ollise odlično asistirao, a ovoga puta strijelac je bio Eberechi Eze. Ollise je dao odličnu loptu za Ezea koji je izbio sam pred Mesliera, ostao miran i to je 3:1 u 55. minuti.

Ako je postojalo pitanje oko toga može li se Leeds vratiti u utakmicu, ono je nestalo u 69. minuti. Ovoga puta asistenciju Ollisea je dočekao Odsonne Edouard koji je dobio loptu na rubu kaznenog prostora i slabijom lijevom nogom pogodio u suprotni kut za 4:1.

Točku na i postavio je Ayew svojim drugim golom nekoliko minuta kasnije. Will Hughes je loše pucao s ruba kaznenog prostora, ali lopta se odbila do Ayewa koji je ostao sam pred Meslierom te nije pogriješio za potpuno razbijanje Leedsa.

Roy Hodgson je tako u drugoj utakmici po izlasku iz mirovine upisao i drugu pobjedu te situacija za Crystal Palace sada izgleda puno bolje. S dvije pobjede u nizu klub iz južnog Londona je pobjegao na šest bodova od 18. mjesta. Leeds je pak u sve većim problemima i morati će dobrano dignuti razinu svoje igre ako žele očuvati prvoligaški status. Danas su igrali dobro samo 20 minuta što im neće biti dosta protiv nijednog protivnika.

Komentari

Povezano