Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Crystal Palace u ludoj utakmici svladao West Ham

Londonskim derbijem između Crystal Palacea i West Hama otvoreno je 34. kolo Premier lige. Obje momčadi su preko tjedna doživjele poraz, ali su se ranijim dobrim rezultatima malo odvojile od borbe za ostanak. Unatoč tome, bila je ovo jako važna utakmica u kojoj su i jedni i drugi pobjedom mogli praktički osigurati ostanak u ligi. U jednoj ludoj utakmici Crystal Palace je slavio 4:3.

Nakon sitnog kašnjenja utakmice zbog problema oko ulaska navijača na stadion, krenulo je idealno za goste. Michael Olise je loše reagirao poslije kornera Jarroda Bowena i “asistirao” Tomašu Součeku koji je iz blizine zakucao loptu u mrežu za vodstvo gostiju u devetoj minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olise se brzo iskupio za svoju grešku. U 15. minuti je odigrao odličnu loptu u prostor za Jordana Ayewa koji vraća stvari na početak. Udarac je otišao u bliži kut Łukasza Fabiańskog koji je mogao bolje reagirati na udarac Ganca.

Pet minuta kasnije domaćini preokreću rezultat. Olise je probio stranu i vratio loptu u sredinu gdje je loše reagirao Nayef Aguerd. Loptu je na drugoj stativi dočekao Wilfried Zaha koji nije imao težak posao te iz blizine zabija za 2:1.

Odličan ritam padanja golova nastavio se u 30. minuti. Heroju iz devete minute Součeku je loptu u opasnoj zoni uzeo Jeffrey Schlupp. On se sjurio prema Fabianskom i mirno kroz noge poljskom vrataru poslao loptu u gol za udvostručenje vodstva.

Nevjerojatno prvo poluvrijeme dobilo je novi zaplet šest minuta kasnije. Souček je prebacio loptu nakon kornera, a na drugoj stativi je bio Michail Antonio koji zabija svoj četvrti gol u zadnje četiri utakmice.

U drugom dijelu se ipak smanjila frekvencija padanja golova, ali smo i dalje gledali dobru utakmicu. Prvu prijetnju imao je Olise čiji je dalekometni udarac iz gola izvukao Fabianski.

U 66. minuti Palace dolazi do četvrtog gola. Aguerd je nespretno startao u kaznenom prostoru, a sudac Pawson je dosta blago pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Eberechi Eze koji je zabio svoji osmi pogodak ove sezone.

West Ham se još jednom vraća u igru u 72. minuti. Ponovno je korner bio koban za goste. Aguerd je bio najviši i tako se djelomično iskupio za kazneni udarac koji je skrivio šest minuta ranije.

Probao je West Ham do kraja utakmice izjednačiti, ali nisu više zaprijetili golu domaćina. Ovom pobjedom Crytsal Palace je praktički osigurao ostanak, a West Ham će bodove spasa pokušati pronaći u narednih pet utakmica.

Komentari

Povezano