Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Curry s nevjerojatne četiri trice u završnici donio zlato SAD-u protiv Francuske

Današnja večer donijela nam je pravu poslasticu za sve košarkaške fanatike – finalni okršaj Olimpijskih igara u kojem su se za zlatnu medalju sukobili igrači Sjedinjenih Američkih Država i Francuske. Pobjednik 21. košarkaškog turnira OI je reprezentacija SAD-a kojoj je ovo četvrti uzastopni, a 17. ukupni put da osvaja ovo natjecanje. Izabranici Stevea Kerra su odigrali puno uvjerljiviji meč od domaćinske momčadi, pobjedivši ih 98:87 rezultatom.

Prva polovice prve četvrtine je ostala zapamćena igrom u egalu, a već u samom startu dobili smo predivnu obrambenu reakciju LeBrona Jamesa koji je blokirao šut Guerschona Yabuselea. Džokerom s klupe pokazao se mladi Anthony Edwards koji je pogodio dvije trice čime je bio jedan od najzaslužnijih za +5 vodstvo Amerikanaca nakon deset minuta (20:15).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je SAD poveo 24:17,  stigao je niz Trikolora. Dvjema šutevima s distance i zakucavanjem Bilala Coulibalyja domaćini su preuzeli vodstvo nakon 12 minuta igre. Iako su Amerikanci efikasnim napadima su u nastavku ponovno zakormilarili dvobojem, novi highlight nam je stigao u obliku “osvete” Yabuselea nad Jamesom.

Igrač Real Madrida je hrabro napao koš, dok se “Kralj” nije uspio postaviti u blok na vrijeme što je rezultiralo atraktivnim zakucavanjem Francuza preko jednog od najboljih košarkaša u povijesti. Jrue Holiday je pogotkom za tri poena 34 sekunde prije kraja poluvremena odveo svoju momčad na najvećih deset poena prednosti, a motor Francuske Yabusele opet reagira i smanjuje zaostatak polaganjem na drugi obruč sa zvukom sirene za 49:41.

SAD je na pauzi predvodio uvijek standardni Devin Booker s 13 poena (5/7 iz igre). S druge strane, za Francuze su “vukli” Yabusele (15 poena) i Victor Wembanyama (13 poena, 5 skokova).

U drugom poluvremenu se činilo kako pitanje pobjednika odlazi na stranu Amerikanaca, no nešto se ipak pitalo i Francusku. Tricama Wembanyame i Evana Fourniera smanjili su na +6, a iako je SAD opet pobjegao na veće vodstvo, Francuzi su na samom kraju treće šihte opet smanjili na spomenuti minus.

Unatoč njihovom talentu, SAD je igrao vrlo nonšalantnu posljednju četvrtinu u kojoj su Francuzi izveli zasluženi povratak približivši se na svega tri poena deficita. Na njihovu žalost, domaćini nisu mogli ni naslutiti što slijedi – Stephen Curry show.

Bek Golden State Warriorsa je nakon prilaska Francuza u posljednje tri minute pogodio nevjerojatne četiri trice od kojih je posljednja bila preko ruku dvaju protivničkih igrača. Amerikanac je još jednom pokazao zašto je u očima mnogih najbolji tricaš svih vremena, a domaćinski tim nije imao odgovor na ovu genijalnost te je na koncu upisao poraz.

Prvi strijelac prvoplasiranih Amerikanaca bio je Curry s 24 poena (8/12 za tri poena), dok je James po drugi uzastopni put imao 10 asistencija, a ovaj put uz 14 poena. Za mladog Victora Wembanyamu je ovo tek prvi veliki turnir, a njegova igra iz svakog dana izgleda sve bolje (26 poena, 7 skokova).

Cup tree provided by Sofascore
Komentari

Povezano