Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Cvitanović dva puta brži od sirene za pobjedu Zaboka u Draženovom domu

Pravu košarkašku poslasticu i dramu na kraju susreta mogli su vidjeti malobrojni gledatelji večeras u Draženovom domu, gdje su košarkaši Dinama ugostili Zabok u posljednjoj utakmici 1. kola FAVBET Premijer Lige.

Prvu četvrtinu obilježio je dvoboj dva krilna igrača – iskusnog Ivana Novačića kod domaćih te mladog Antonija Sikirića kod gostiju, a obojica su ubacila po tri trice i ukupno 11 poena za rezultat 17:16 u korist Dinama nakon prvih 10 minuta igre. Tu međutim 39-godišnji Novačić nije stao, već je u prve tri minute nastavka ubacio još dvije trice, ukupno pet bez promašaja, ali bez raspoloženijih suigrača nije mogao sam, pa se tako niti Dinamo nije uspio rezultatski odvojiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na veliki se odmor otišlo s vodstvom domaćina 40:36, a Zabok izlazi daleko raspoloženiji iz svlačionice te na krilima Milana Lužaića i Sikirića do sredine treće dionice preokreću rezultat, a u posljednju se četvrtinu ulazi s egalom – 58:58. S osam uzastopnih poena Lužaića, na što se tricom nadovezao kapetan Antonio Črnjević, Zabočani su nakon tri i pol minute igre u nastavku stigli do na utakmici najvećih +9 (72:63), ali samo da bi se potom ponovno upalio Novačić, na kojeg se slobodnim bacanjima vezao Filip Kraljević za preokret na 80:76 Dinama dvije minute prije isteka četvrte četvrtine. Uslijedila je igra živaca s obje strane, a u posljednjih smo 10-ak sekundi gledali pravu dramu.

Najprije je Dino Cinac ubacio tricu za izjednačenje gostiju na 83:83, potom David Kralj uzvraća brzom dvicom, pa je do kraja ostalo dovoljno vremena da Luka Cvitanović pogodi za novo izjednačenje 85:85 te odlazak u produžetak. I u dodatnih smo pet minuta gledali pravu dramu, a nakon tri izmjene u vodstvima te pet izjednačenih rezultata, lopta na kraju susreta ponovno dolazi u ruke Cvitanovića, a 24-godišnji bivši igrač Dinama tricom sa zvukom sirene donosi pobjedu Zaboku 99:96.

Najbolji strijelci Zaboka bili su Lužaić i Sikirić s po 21 poenom, a potonji je uhvatio i 10 skokova, dok su poen manje upisali Cinac i Cvitanović, koji je svome sjajnom učinku i rekordu karijere po broju poena u najjačem rangu hrvatske košarke dodao i devet skokova te šest asistencija. Kod Dinama je nezaustavljiv s 31 poenom i sedam ubačenih trica uz 70% uspješnosti bio Novačić, dok je 18 poena ubacio Kraljevič.

Komentari

Povezano