Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dalić: Baturina i Šutalo su ozlijeđeni

Hrvatska će odraditi dvije prijateljske utakmice u sklopu priprema za nadolazeće Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Umjesto u Abu Dhabiju, turnir na kojem će nastupiti i reprezentacije Tunisa, Egipta i Novog Zelanda održat će se u Kairu. 

Svoj će polufinalni dvoboj Hrvatska igrati protiv Tunisa u subotu na stadionu Air Defense, s početkom u 22:00 po lokalnom vremenu, dok će drugo polufinale, između domaćina Egipta i Novog Zelanda, biti odigrano u istom terminu na stadionu Cairo International. Finale turnira igra se 26. ožujka. Na press konferenciji uoči turnira bio je izbornik Zlatko Dalić:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred nama su dvije prijateljske utakmice, jedan turnir koji ćemo iskoristiti za druženje i pripremu onoga što nas čeka u lipnju. Sva nacionalna prvenstva su u završnoj pazi, veliki je pritisak na svim igračima i sigurno da će im ovo dobro doći. Ne bih rekao da će biti opuštanja, ali ipak drukčija atmosfera nego u klubovima. U odnosu na prvobitni popis, bit će promjena. Ozlijedili su se Josip Šutalo i Martin Baturina, oni će danas napraviti preglede i liječnici će odlučiti. Nećemo forsirati, nećemo inzistirati i, ako imaju problema, vratit će se u klubove”, izjavio je izbornik reprezentacije.

Osim Baturine i Šutala, Dalić nema previše problema sa sastavom. Poziv za ovo okupljanje poslao je i Ivanu Perišiću, iako Hajdukov napadač neće igrati u Egiptu. Dalić je apelirao na Perišića da se ne zaletava s povratkom:

Ivan je s nama, danas će doći na okupljanje i bit će do četvrtka. Želimo vidjeti njegovo stanje na licu mjesta. Stalno se čujemo, znamo da ide na bolje, ali najvažnije je da ne smije žuriti. Znam koja je njegova želja i emocija za Hajduk i reprezentaciju, ali mora jako paziti. Ako prerano zaigra, to bi moglo biti kobno. On to zna, puno o tome razmišlja i neće igrati dok ne bude potpuno spreman. O detaljima i terminima ne mogu govoriti jer toliko ne znam. To će on sam odlučiti s doktorima, ali po meni je jako važno da ne požuri i ne igra dok nije na 100 posto. Mi ga u reprezentaciji nećemo forsirati, ali ga čekamo na pripremama u lipnju”, zaključio je Dalić.

Komentari

Povezano