Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dalić: “Englezi osvoje jednu medalju u 58 godina, mi u šest godina tri i ne valjamo”

Hrvatska će u srijedu u 15 sati u Hamburgu odigrati svoju drugu utakmicu na Europskom prvenstvu, a protivnik će biti Albanija. Momčad Zlatka Dalića mora ići na pobjedu u tom susretu jer bi svaki drugi ishod bio težak udarac za njihove šanse za plasman u osminu finala, posebno nakon poraza od Španjolske s 3:0 u prvom kolu. Evo što su na press-konferenciji rekli Dalić i Ivan Perišić.

Sigurno da nije bilo lijepo izgubiti prvu utakmicu i da osjećaj nije bio dobar. Nas nikad nisu pratili na najbolji mogući način, uvijek smo mi bili ti koje se stavljalo na začelje i nije se u nas vjerovalo, a mi smo u šest godina osvojili tri medalje. Ne znam tko je to uz Francusku napravio i ja uvijek kažem da Hrvatska zaslužuje puno veći respekt. Mi imamo tri medalje, a Engleska jednu u 58 godina. Oni su zlatni, a mi ne vrijedimo. Mi smo mali, ali smo hrabri i borbeni, a dokaz je 100.000 Hrvata u Berlinu. Naši rezultati pokazuju da smo bolji nego što nas se doživljava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perišić se kratko osvrnuo na sutrašnju utakmicu protiv Albanije.

Dobra su ekipa. Dobro su odradili kvalifikacije, gledali smo još par videa i proći ćemo još neke detalje. To ćemo zadržati za sebe. Oni su fanatična ekipa, trkački moćna i ginut će na terenu od početka do kraja. Ako mi ne budemo igrali tako, onda će nam biti teško. Od prve minute ful gas i idemo po tri boda. Bit će važno biti strpljiv, ali od prve minute moramo krenuti bolje nego protiv Španjolske. Ako ne bude kao što planiramo u prvom poluvremenu, imamo i drugo poluvrijeme i dosta momaka na klupi koji su spremni uskočiti.

Za kraj, izbornik je prokomentirao hoće li biti promjena u sastavu.

Albanija sigurno nije protivnik kvalitete kao Španjolska, ali zaslužuje veliki respekt. Oni će biti jako motivirani i jako organizirani, a mi moramo biti strpljivi. Nama je glavni cilj pobijediti, bit ćemo ofenzivniji iako je statistika protiv Španjolske pokazala da smo imali veći posjed lopte i više udaraca, ali to nismo iskoristili. Bit će nekih promjena u sastavu, ali o tome ćemo još odlučiti. Svi koji će početi znaju koji nam je cilj.

Komentari

Povezano