Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dalić nakon Poljske: “Pokazali smo da imamo igru, a Luka igra kao da ima 25 godina”

Večeras je na Opus Areni Hrvatska igrala protiv Poljske. Vatreni su se iskupili za poraz protiv Portugala te su odigrali jako dobru utakmicu. Na kraju je pobjedu osigurao Luka Modrić golom iz slobodnog udarca, ali Hrvatska je imala mnogo prilika zbog kojih je pobjeda lako mogla biti veća od 1:0.

Nakon pobjede je za NOVU TV izjavu dao izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobili smo važnu utakmicu. Luki je sutra rođendan, a kako se sad rastajemo, svatko ide na svoju stranu, malo smo ranije proslavili. Odigrali smo sjajnu utakmicu. Dominantno i moćno. Šteta što rezultat nije bio uvjerljiviji. Hvala publici u Osijeku. Kad imamo takav profil igrača i sad kad se vrate neki ozlijeđeni igrači, bit će to još bolje. 

Zlatko Dalić

Nakon toga je izbornik prokomentirao nastupe Petra Sučića i Igora Matanovića:

Rekao sam momcima da se moraju boriti za svoj status u reprezentaciji. Večeras je bilo sjajno. Petar Sučić je imao žuti karton, trebao je pomagati Pjaci te Kovačiću i Modriću. Nakon kartona je izgubio agresivnost. Zato smo uveli Luku Sučića. Poljaci su imali samo jednu šansu i to nakon faula. Matanovića treba samo forsirati, davati mu šansu. Na njemu da se u klubu nametne i da svojim radom i bit će sve to dobro.

Zlatko Dalić

Za kraj se izbornik dotaknuo sveukupnog dojma i kapetana Modrića koji je odigrao sjajnu utakmicu:

Ono kako se Luka borio, kako je uklizavao, igrao je kao da ima 25 godina. Kako djeluje, kako se ponaša, mogao bi još jako puno biti s nama. U Portugalu smo izgubili, ali igrali smo dobro. Novi sustav, pokazali smo da Hrvatska ima igru i da smo opet odlični. Trebat će malo vremen ada se sve to posloži, ali jako sam zadovoljan. Treba samo tako nastaviti.

Luka Vujić

Nakon utakmice je izjavu i dao Marko Pjaca koji je danas igrao na poziciji desnog bočnog:

Jako teška utakmica. Tvrda. Odlučila je majstorija Luke. Znamo da imamo kvalitetu i uz momčadski duh to je ključno. Na poziciji desnog beka sam igrao u Dinamu dvije utakmice jer su nam bekovi bili ozlijeđeni, Tako i sada, Nije mi najprirodnije, ali sretan sam što mogu pomoći. Naravno da bih volio stalno biti u prvih 11, ali svejedno je tko igra. Najvažnije je pobijediti. Četiri utakmice nismo pobijedili u nizu i zato je bilo jako važno slaviti danas.

Marko Pjaca
Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano