Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dalić nakon utakmice: “Ovo što je Pongračić radio se ne smije događati”

Hrvatska je na otvaranju Lige nacija s 2:1 poražena od Portugala. Vatreni su se s osjetnim brojem izostanaka “potukli” s moćnim Portugalom i na kraju bili blizu boda. Svoja razmišljanja nakon susreta dao je izbornik Zlatko Dalić.

Imali smo loš ulazak u utakmicu, dosta grešaka u obrani. Ono što smo vježbali na treningu nismo poštovali. Nakon toga smo se uspjeli vratiti u igru i bilo je puno dobrih stvari. Slažemo novu priču s novim igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zlatko Dalić

Hrvatska je probala novi sustav s trojicom iza.

Treba vremena za promjenu sustava. Prije danas smo imali dva treninga i to se osjetilo u prvom dijelu. Kasnije je to bilo jako dobro i sigurno je to način na koji želimo igrati dalje. Fali nam još malo dubine i okomitosti.

Zlatko Dalić

Na poluvremenu je u svlačionici ostao Marin Pongračić, a ušao je Duje Ćaleta-Car.

Tu su bile neke lošije reakcije od Marina. Kod prvog gola baš loša reakcija. Tri dana govorim o tome da se to ne smije događati, on ga pusti da primi loptu. Tu nismo štimali i morao sam mijenjati. Bilo je puno bolje u nastavku.

Zlatko Dalić

Za tri dana je utakmica protiv Poljske.

Vidjet ćemo kroz ova dva dana, nemamo previše vremena. Moramo dobiti utakmicu u Osijeku jer nam je bitan rezultat. Igrači koji su ušli su pokazali da možemo na njih računati. Treba ih forsirati i doći će njihovo vrijeme. Zadnjih pola sata je pokazalo da imamo moć.

Zlatko Dalić

Jedan od igrača koje se predstavio u dobrom svjetlu je Igor Matanović. Debitant u reprezentativnom dresu je bio stalna opasnost za gol Portugala. Napadač Eintrachta iz Frankfurta bio je zadovoljan svojom predstavom.

Imali smo puno šansi, ali vidi se kvaliteta Portugala. Uvijek mi je bio san igrati za Hrvatsku i drago mi je što se to napokon ostvarilo. Moramo vidjeti što nije bilo dobro i pripremiti se za Poljsku.

Igor Matanović

Novi dobar nastup imao je i Joško Gvardiol, koji je komentirao novu formaciju u kojoj je Hrvatska danas izašla.

Sigurno nismo zadovoljni porazom na otvaranju. Ima još puno utakmica, nije ništa gotovo. Igrali smo nešto drugačije nego inače, ali ne tražimo inače. Prvih pola sata nismo bili na pravoj razini pa se bilo teško vratiti. Imamo stvarno puno kvalitetnih obrambenih igrača pa je bilo logično da probamo s tri iza. Za tu formaciju treba puno vremena i uigravanja. Sada se moramo pripremiti za utakmicu s Poljskom.

Joško Gvardiol

Još jedan debitant u dresu reprezentacije je Petar Sučić, koji je ušao pred kraj utakmice.

Sigurno da nije lako nakon poraza, mislim da smo odigrali dobru utakmicu. Primili smo dva rana gola što nas je pomelo. Kako je utakmica išla dalje bili smo sve bolji i bolji. Poraz je malo pokvario moj debi, ali sam unatoč tome najsretniji čovjek na svijetu. Svakome je najveća čast igrati za reprezentaciju.

Petar Sučić
Komentari

Povezano