Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dalić nakon utakmice: “Perišić može još bolje, a Majer je bio fantastičan”

Hrvatska reprezentacija upisala je rutinsku 3:0 pobjedu nad Sjevernom Makedonijom u prvoj pripremnoj utakmici za nadolazeći Euro u Njemačkoj. Dvostruki strijelac za Vatrene na Rujevici bio je Lovro Majer, dok je posljednji, i svoj premijerni, pogodak postigao Marco Pašalić. Poslije utakmice izjavu za medije dao je izbornik Zlatko Dalić.

“Dobra večer svima. Prvo čestitam Kovačiću na stotom nastupu. Kova je još uvijek mlad i ima puno toga za dati, čestitam dečkima na pobjedi. Nitko se nije ozlijedio, dobili smo utakmicu. Može i bolje i gore od ovoga. U fazi obrane smo bili predaleko od igrača, ali imat ćemo još treninga. Sve u svemu super, slijedi nam daljnji rad, utakmica s Portugalom.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik je prokomentirao i igru Lovre Majera.

“Odigrao je jako dobro, prvi gol dao je iz prekida, jako važan, bio je rastrčan, promijenio je dvije pozicije. I drugi dečki su bili na nivou, treba se privikavati, odradili smo šest treninga.”

Martin Baturina igrao je na drukčijoj poziciji nego što je to ona u Dinamu, ovoga puta malo povučenije, a izbornik je to objasnio ovako:

“Znamo što on može, htjeli smo da ima i fazu obrane, treba se navikavati na to, na teže protivnike. Htjeli smo vidjeti može li to. Znamo koja je njegova najbolja pozicija, desna strana ili iza špice.”

Na pitanje o tome ima li u glavi početnih 11 za prvu utakmicu, izbornik je rekao:

“Nemamo sve u glavi, veći dio svega toga da. Utakmica danas i ona protiv Portugala će nam poslužiti da neke stvari posložimo. Velikih dilema nema. Svaki trening je dobar, nadam se da ćemo nakon Portugala imati potpuno jasnu sliku kako ćemo igrati protiv Španjolaca, nakon Portugala ćemo konkretizirati imena i sastav.”

Izbornik se na kraju osvrnuo i na to hoće li mijenjati obrambenu liniju za utakmicu protiv Portugala:

“”Gvardiol ima zabetonirano mjesto na lijevom beku, tu nema dileme. Protiv Portugala će zaigrati novi stoperski dvojac, pa ćemo imati jasniju sliku. Za mene su sve ovo slatke brige, danas sam bio zadovoljan s Vidom.”

Komentari

Povezano