Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dalić o Perišiću: “Iznenadilo me koliko je moćan i spreman. Nema boljega u Hrvatskoj”

Hrvatska nogometna reprezentacija je porazom od 2:1 protiv Portugala započela novu sezonu Lige nacija čime su nastavili niz od četiri uzastopna poraza u prvim kolima tog natjecanja. Također, Hrvatska je nastavila niz od četiri uzastopne utakmice bez pobjede koji traje od Europskog prvenstva.

Priliku za prekid tog niza, “Vatreni” će imati u nedjelju kada na osječkoj Opus Areni gostuje Poljska koja je u prvom kolu s 3:2 svladala Škotsku i to pogotkom Rominog Nicole Zalewskog s bijele točke u 97. minuti dvoboja. Danas je press konferenciju pred Poljsku odradio hrvatski izbornik Zlatko Dalić, a nju je započeo kratkom analizom susreta protiv Portugala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Protiv Portugala smo izgubili, nismo sretni, ali pokazali smo karakter i stabilnost, vratili smo se u utakmicu. U drugom poluvremenu smo bili bolji suparnik, to mi daje razlog za optimizam, vjeru da možemo. Nadam se da smo se uspjeli odmoriti nakon putovanja i utakmice, danas ćemo napraviti još jedan trening. Imao sam u planu da napravimo dva sustava i dva načina, da sve isprobamo. Idemo slagati neke nove stvari, ali rezultat je na prvom mjestu u ovom trenutku. Za igru s trojicom braniča treba se dosta uigravati, tako da sam bliži ideji da ostanemo na onome što smo igrali u Portugalu. Imamo neke sitne probleme, ali vidjet ćemo još.

Bio je upitan i o stanju Ivana Perišića.

– Perišić jako dobro radi, jako dobro trenira. Iznenadilo me koliko je moćan, spreman i dobar na treningu. Dobro se vratio nakon svega i zaista je u boljem stanju negoli sam očekivao. Htjeli smo u Portugalu da igra na lijevoj strani, ali Jakić je tražio izmjenu u tom trenutku, pa smo ga ipak stavili desno. Stalno se bespotrebno provlače dileme i polemike oko Perišića, objasnio sam zašto sam ga zvao. Iskreno, ja boljeg ne vidim u Hrvatskoj. Nađite mi boljeg, bržeg i kvalitetnijeg igrača na lijevoj strani od Perišića. Ja ga ne vidim. Daj Bože da što prije nađe klub i da što prije nađe pravu formu. Nema boljega.

Gdje su Poljaci najopasniji?

– Oni su jako čvrsta momčad, imaju kvalitetu i igraju s trojicom u obrani. Njihova se igra bazira na Lewandowskom, koji je jako opasan u fazi napada, kao i Piatek. Mogu nam stvoriti puno problema. Zielinski je organizator igre. To su njihove kvalitete, dobro djeluju kao momčad i bit će teško – zaključio je Dalić.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano