Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dalić o Perišiću: “Upitno je koliko može pomoći reprezentaciji”

Hrvatska nogometna reprezentacija okupila se u Zagrebu uoči dvije utakmice Lige nacija. Hrvatska u četvrtak igra protiv Portugala, dok će u nedjelju u Osijeku ugostiti Poljsku u sklopu skupine 1 Lige nacija.

Izbornik Zlatko Dalić izašao je pred novinare uoči prvog okupljanja reprezentacije nakon podbačaja na Europskom prvenstvu. Odmah na početku se osvrnuo na situaciju s Ivanom Perišićem, ali nije htio komentirati njegov odlazak iz Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perišić je na popisu, njegovo ime nije bilo upitno. Činjenica je da je upitno koliko sada može pomoći reprezentaciji pošto nema klub. Ali nećemo zaboraviti što je napravio za reprezentaciju, on je jedan od najvećih igrača u povijesti Hrvatske. Moja obaveza je da mu pomognemo da se što prije vrati u stanje u kakvom je bio. Uvjeren sam da će opet biti nositelj reprezentacije.

Zlatko Dalić

Ozljedama Josipa Juranovića i Josipa Stanišića, izbornik je ostao bez rješenja na desnom beku.

Morat ćemo obratiti pažnju na desne bočne za iduću akciju. Kristijan Jakić je tu poziciju znao pokriti u klubu te nam je on izbor za ovo okupljanje.

Zlatko Dalić

Hrvatski klubovi, van Dinama, nisu imali najbolje ljeto u europskim natjecanjima.

Osim Dinama nemamo uspjehe u Europi. Nismo ispali od talijana, Španjolaca i Engleza, već klubova koji su niži rang od nas. To je realnost. Činjenica je, možda se ljutiti tko hoće, ali mi smo u problemu ako tražimo igrače za reprezentaciju u Hrvatskoj, osim u Dinamu. Problem je što nama igrači, čim odigraju dvije utakmice, odlaze. Mladi igrači odlaze i ne uspijevaju ništa napraviti u Europi, uz iznimke. Puni smo stranaca. Nemam ništa protiv njih, osam godina sam bio stranac. Uvijek se nađe alibi, smijeni se trenera i ide se dalje. Hrvatska reprezentacija počiva na našoj ligi. Bez dobrog SHNL-a, nema ni dobre reprezentacije.

Zlatko Dalić

S obzirom na probleme u kadru, Hrvatskoj bi možda više odgovarala formacija s tri stopera.

Optimist sam. Razmišljali smo da protiv Portugala igramo s trojicom. Imamo zbilja dobre stopere. Ali javili su se problemi koji nisu u našoj kontroli. Probat ćemo, razmišljamo o tome, ali nemamo kada.

Zlatko Dalić

Na popisu ima osjetan broj novih igrača i onih koji još nemaju puno nastupa.

Prije se teško upadalo u reprezentaciju. Nažalost, to više nije tako. Igrači dođu do A reprezentacije nakon dvije-tri utakmice. Ide li to preko medija ili drugih reprezentacija… To nije dobro. Moraš imati godinu,dvije, tri kontinuiteta za reprezentaciju. Sada je smjena generacija, moramo napraviti selekciju. 

Zlatko Dalić

Hrvatsku čekaju utakmice protiv Portugala i Poljske.

Portugal smo dobili prije EP-a, kvalitetna reprezentacija. Mi i oni smo favoriti za prva dva mjesta, ne smijemo se opustiti. Pored svih problema, treba nam rezultat. Ne smijemo zanemariti Poljsku. Imaju Lewandowskog. Ne smijemo se opustiti. 

Zlatko Dalić
Komentari

Povezano