Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dalić objavio popis za Ligu nacija, pozvan i Beljo, Frigan na pretpozivu

Izbornik Hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić javnosti je objavio popis igrača na koje računa za završnicu Lige nacija. Podsjetnika radi, Hrvatska je osvojila prvo mjesto u skupini s Francuskom, Danskom i Austrijom, te se kvalificirala na final-four UEFA-ine Lige nacija, gdje će u polufinalu igrati protiv Nizozemske 14. lipnja. Nakon toga, Vatreni će igrati finale ili utakmicu za treće mjesto protiv drugih polufinalista, Španjolske ili Italije. Naši će suprotstaviti Tulipanima u Rotterdamu, gdje se igra i finale 18. lipnja, dok se preostale dvije utakmice igraju u Enschedeu.

Reprezentacija s okupljanjem kreće 5. lipnja u Rijeci, a Dalić je po objavi popisa izjavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popis pokazuje da vjerujemo provjerenom kadru – uz manje korekcije, to je lista igrača koji su osvojili brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu i oni apsolutno zaslužuju naše povjerenje u ovom trenutku. Svjesni smo da na kraju sezone postoji osjetan fizički i psihički zamor, ali pred nama je povijesna prilika osvojiti prvi trofej u povijesti naše reprezentacije te ćemo kroz ovih tjedan dana priprema pokušati maksimalno osvježiti i pripremiti ekipu kako bi završni turnir odigrala na najvišoj mogućoj razini.

Izuzetno poštujemo sve tri reprezentacije koje su pored nas izborile završni turnir, ali vjerujemo u svoju kvalitetu i zajedništvo. Nizozemska će kao domaćin biti vrlo motivirana, ali i mi ćemo imati veliku podršku s tribina što će nam sigurno dati dodatnu snagu. Znamo da nas čeka jako težak posao, ali ne skrivamo da, kada smo već uspjeli doći do ove faze natjecanja, želimo napraviti i ta dva završna koraka i tako još jednom ispisati povijest.

24 nogometaša na popisu čine više-manje standardna imena. Tu je ponovno Petar Musa iz Benfice, popisu je pridodan i napadač Augsburga Dion Drena Beljo; dok je pretpoziv po prvi puta dobio napadač Rijeke Matija Frigan.

Komentari

Povezano