Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dalić otkrio koji igrači neće nastupiti u finalu protiv Egipta

Hrvatska je u polufinalu turnira u Kairu svladala Tunis nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca. Sada ih u finalu čeka domaćin, reprezentacija Egipta, a izbornik Zlatko Dalić najavio je taj susret i otkrio koji pojedinci neće nastupiti.

“Nas očekuje finale s Egiptom, sigurno drugačija utakmica nego što je bila protiv Tunisa. To je ekipa koja više igra napadački nogomet, igramo protiv domaćina i zaista očekujem puno više gledatelja i puno bolju nogometnu atmosferu. Za nas važna utakmica, dobar ispit, dobar test protiv domaćina. Bit će nam jako teško.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napravit ćemo sve da osvojimo turnir, bit će nekoliko promjena u sastavu, staviti ćemo nekoliko svježih igrača. Ja sam zadovoljan pristupom protiv Tunisa, ali nije bilo dobro u fazi napada. Premalo udaraca po golu, to je bio hendikep. Moramo sada to poboljšati. Ako želimo pobijediti Egipat, morat ćemo biti puno bolji prema naprijed.”

Izbornik je igračima priredio izlet, išli su pogledati piramide…

“Bio sam prije 14 godina na piramidama u Egiptu sa svojim tadašnjim klubom iz Saudijske Arabije i rekao sam dečkima da trebamo otići to pogledati, šteta da ne pogledamo kad smo već tu. Bio je lijep izlet i lijepo druženje. Pogledali smo svjetsko čudo i prelijepo je bilo.

Ovdje je malo atmosfera drugačija, iskreno, očekujem da u finalu bude još bolje, vrijeme nam je dobro kad god moramo odigrati utakmicu. Možda je u Kataru bilo prevruće, ali možda je sada i za naša očekivanja hladnije i ugodnije. Nama to ne predstavlja prepreku, znamo što nam je činiti. Očekujemo dobar ambijent, lijepo vrijeme i pun stadion.”

Martin Erlić bio je primoran ranije napustiti igru protiv Tunisa, što je s njim?

“Mislim da on i Ivanušec neće sutra biti u konkurenciji, on je imao ozljedu tetive”, otkrio je izbornik. “Nećemo ih uopće koristiti, poštedjet ćemo ih treninga i utakmice da se vrate, nadam se, zdravi u klub. Nije ništa opasno, ali treba ih poštedjeti. Neće biti u konkurenciji, a svi ostali su OK.

Imamo na raspolaganju 17 igrača i mislim da će to biti dovoljno. Iskoristit ćemo šest zamjena, branit će Labrović i Kotarski, svatko po poluvrijeme. Tako smo se pripremili, da damo tim dečkima šansu da brane i upišu nastup za hrvatsku reprezentaciju, da ih vidimo i provjerimo.”

Komentari

Povezano