Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dalić: Sada sami o sebi odlučujemo, to je ono što je najvažnije

Hrvatska je u predzadnjem kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo stigla do važna tri boda protiv Latvije rezultatom 2:0. Golove su postigli Lovro Majer i Andrej Kramarić, a ovom pobjedom Hrvatska se vratila na drugo mjesto u skupini. Budući da je Wales remizirao s Armenijom, Vatrenima sada u zadnjem kolu protiv Armenije na Maksimiru treba pobjeda koja im garantira izravan plasman na Euro.

Nakon utakmice svoja razmišljanja podijelio je izbornik Zlatko Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Čestitam dečkima na pobjedi. Dobro smo otvorili utakmicu, s puno autoriteta i samopouzdanja. Ovu situaciju smo priželjkivali. Sada sami o sebi odlučujemo, to je ono što je najvažnije. Ovo je bila dobra, sigurna utakmica, iako je bilo malo opuštanja. Trebali smo to i prije riješiti, ali sretni smo zbog nove šanse“, rekao je Dalić pa nastavio o pojedincima u zadnjoj liniji.

“Erlić i Šutalo? Vidjet ćemo. Oni su danas bili jako sigurni. Gvardiol je imao nekih grešaka na lijevoj strani, imao je par loših dodavanja. No protivnik nas nije ugrozio, nije nam stvorio šansu, iako sam malo bio ljut na poluvremenu. Malo se opustiš nakon vodstva , a onda možeš primiti gol iz nekog prekida i zakomplicirati sve. Ali ne bih puno govorio o ovome što je bilo. Sada moramo misliti o Armeniji“, izjavio je pa zaključio.

“Igra prema naprijed? Majer je igrao dobro, tražili smo da igra široko u prvom dijelu i zabada se u sredinu. Kramarić i Ivanušec su se vratili nakon duge pauze, nemaju dovoljno minuta u svojim klubovima i stoga smo ih sačuvali. Činjenica je da Kramariću više paše ova pozicija, bila je ovo dobra utakmica s njegove strane. Imamo rješenja i moramo biti zadovoljni, ali ne i uživati jer ništa još nismo napravili.”

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano