Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dalić: Sastav za Španjolsku odavno znam. Moramo im uzeti loptu, oni to ne vole

Hrvatska u subotu protiv Španjolske od 18 sati na Olimpijskom stadionu u Berlinu igra prvu utakmicu Europskog prvenstva u Njemačkoj. U našoj skupini od 21 sat igrat će Italija i Albanija. Uoči sutrašnjeg dvoboja, na pitanja novinara odgovarao je izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić.

Što kažete na riječi Danija Olma o Hrvatskoj? Posebno je istaknuo nacionalni naboj Hrvata.
Ključ naše igre je kvaliteta, ali i taj naboj je važan faktor. Sigurno da je motiv jako velik kad igraš za reprezentaciju. Hvala Olmu na lijepim riječima i pohvalama. On zna kako je to u Hrvatskoj, bio je tu puno vremena i žao mi je što nije kod nas u reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je važan start na EURU?
Dobili smo najtežu moguću grupu i to svi kažu. Start je važan. Sjetite se prošlog SP-a u Kataru, s Marokom smo igrali neriješeno i taj bod nam je jako puno značio. Naravno da želimo ne izgubiti, ali ne idemo s tim ciljem. Idemo se pokazati u najboljem svjetlu i pokušati pobijediti uz veliki respekt našem protivniku. Ipak, mi se nikog ne bojimo. Naravno da će biti teško, ali ja uvijek vjerujem u reprezentaciju.

Bili ste ovdje na utakmici s Brazilom 2006.?
Točno, bio sam tu 2006. na utakmici protiv Brazila, navijao sam kao svi drugi i uživao u ambijentu. Očekujem što više hrvatskih navijača. To je i prema nama obveza da damo svoj maksimum zbog tih ljudi.

Je li ovo najjača Hrvatska u Vašem mandatu po širini kadra?
Govorimo o energiji, zajedništvu i naboju, ali imamo i kvalitetu. Imamo zaista dobra rješenja. Veseli me što se Perišić vratio, on je svaki trening sve bolji i bolji. Imamo 15-16 igrača koji zaista u svakom trenutku mogu igrati. Imamo vrlo jak kadar i igrače koji mogu donijeti kontinuitet te osigurati da igra neće pasti.

Je li Gvardiol spreman?
Odigrao je sjajnu sezonu u Manchester Cityju, on je jedan od naših ključnih igrača, a još je mlad i čeka ga velika karijera. Sposoban je zaustaviti svakog igrača španjolske reprezentacije. Bit će spreman. Nadam se da će uz pomoć svojih suigrača zaustaviti i Yamala, i Williamsa, i Pedrija, i sve ostale. Mi igramo kao tim, a ne kao pojedinci.

Što kažete na stil igre Španjolske?
Njihov stil igre je fenomenalan, uništavaju protivnike posjedom. Braniš se, ali negdje procuri. Sada je to malo okomitije nego prije, imaju brže igrače na boku, ulaze u prazan prostor. Rješenje je suprotstaviti se tako da čuvaš loptu, oni to ne vole.

Želite li se osvetiti Španjolcima za poraze?
Nemamo se želju nikome osvećivati, bili su bolji od nas u tim utakmicama. Na EURU su pogotovo bili bolji u prvom dijelu. U Ligi nacija je bila izjednačena utakmica i pobijedili su na penale. Nemamo želju za osvetom, ali imamo za pobjedom.

Imate li dilema oko sastava?
Sastav znam odavno, načisto smo što i kako želimo. Imamo i široku klupu, tu možemo napraviti dodatan progres. Bit će sve bolji, nemam pravo žaliti se ni na što, nemam pravo biti pesimist, vjerujem u reprezentaciju, idemo dati sve od sebe.

Komentari

Povezano