Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dalić: “Teško da možemo ponavljati rezultate od prije, to je bilo svjetsko čudo”

Portugal i Hrvatska večeras u 20:45 u Lisabonu otvaraju novo izdanje Lige nacija utakmicom prvog kola Skupine 1 elitnog ranga. Ovo će biti prvi nastup za izabranike Zlatka Dalića nakon što su šokantno na Europskom prvenstvu ispali u grupnoj fazi.

Portugal je na istom turniru stigao do četvrtfinala, gdje su ih eliminirali Francuzi nakon penala. Ova utakmica označava važan početak za obje momčadi, a susret je najavio hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod nas je puno upitnika zbog dosta ozljeda. Nakon dva dobra treninga vidjet ćemo kako će to izgledati sutra. Pokušat ćemo dati svoj maksimum protiv velikog protivnika. Počinje nova borba za nas i novo slaganje. Moramo posložiti sve, ali ne možemo to na brzinu. Pokušat ćemo sutra jedan sistem, u Osijeku drugi, pa ćemo vidjeti gdje smo.

Zlatko Dalić

Dotakao se i posljednjeg susreta protiv Portugala koji je odigran netom prije europske smotre u Njemačkoj.

To je bila prijateljska utakmica, glavna proba za nas. Možda nas je malo i zavarala. Ovo je utakmica s većim značenjem. Bit će drugačije s obje strane u četvrtak. 

Zlatko Dalić

Govorio je i o očekivanjima vezanima uz ovu reprezentaciju.

Uvijek sam optimist i vjerujem u ovu reprezentaciju. Ali teško da možemo ponavljati stvari koje smo radili u zadnjih sedam godina. To je bilo svjetsko čudo. Osvojili smo tri medalje. Za nas je najvažnije da smo na svim velikim natjecanjima. Nisam zabrinut, ali treba vremena. Ne možemo odmah posložiti reprezentaciju. 

Zlatko Dalić

Za kraj, govorio je o planu igre u sljedeće dvije utakmice.

Uvijek je cilj rezultat, ali moramo iskušati neke sisteme igre. Pokušat ćemo dati šansu brojnim igračima. Ali primarni cilj je rezultat. Htio bih da osvojimo skupinu, da budemo što bolji kako bismo imali dobar ždrijeb.

Zlatko Dalić
Komentari

Povezano