Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dalmatinski klubovi upisali uvjerljive pobjede

Košarkaši Splita i Zadra visokim su koš-razlikama, jedni kući, a drugi na gostovanju, porazili svoje protivnike u večerašnje prve dvije utakmice 2. kola FAVBET Premijer Lige.

Žuti su na Gripama ugostili Dubrovnik, koji je tricom Eyassu Workua za 7:6 svoje jedino vodstvo na utakmici imao u 4. minuti. Splićani su do kraja četvrtine odgovorili serijom 17:2, drugu otvorili s 10:0, pa je tako već nakon 13 minuta igre i rezultata 33:8 priči bio kraj. Konačnih 90:59 još je i dobar rezultat za Gospare s obzirom kako su u nekim trenucima izgledali na parketu, ali neefikasnost Splićana u posljednjoj četvrtini spasila ih je većeg poraza. Vito Kučić je sa 16 poena i osam asistencija bio najraspoloženiji u redovima Splita, dok prolaznu ocjenu kod gostiju dobiva Worku s 21 poenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadar je gostovao kod Zaboka, koji je s devet poena Dine Cinca susret otvorio vodstvom 9:0 nakon dvije minute igre te prisilio gostujućeg trenera Danijela Jusupa da pozove prvu minutu odmora na susretu. To su bili i posljednji domaći poeni u prvoj četvrtini, dok su Zadrani ubacili 20. Upravo je Cinac držao Zabočane na životu i kroz drugu četvrtinu, a napadački raznovrsniji gosti nastavljaju dalje u svome ritmu te na veliki odmor odlaze s prednošću 42:27. Zaštekao je napad Zadra početkom nastavka, ali nakon nove Jusupove minute odmora u 26. minuti Amar Gegić pokreće novu zadarsku seriju 13:3, kojom gosti odlaze na visokih 62:39.

Do kraja susreta više nije bilo rezultatskih uzbuđenja te gosti upisuju pobjedu 85:54. Najbolji strijelac Zadra je sa 16 poena bio Vladimir Mihailović, dok je poen manje za Zabok ubacio Cinac.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano