Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dalmatinsko finale Regionalne lige u Beogradu

U finalu 15. sezone vaterpolske Regionalne lige će igrati splitski Jadran te dubrovački Jug koji su, tijesnim pobjedama nakon raspucavanja nad srpskim rivalima, osigurali povratak trofeja u Hrvatsku nakon dvije godine čekanja.

Najprije su plasman u finale osigurali vaterpolisti Jadrana trećim uzastopnim slavljem nad Radničkim u svim natjecanjima ove sezone. Jadran je bolje započeo utakmicu te je nakon 3 minute igre imao vodstvo od 2:0, no vrlo brzo su vaterpolisti Radničkog došli do izjednačenja te se s 3:3 otišlo na prvi predah. Na početku druge četvrtine su gosti došli do prvog vodstva na utakmici (4:3) pa su u konačnici s +1 (7:6) i otišli na poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početkom treće četvrtine, srpska momčad po prvi put na susretu ostvaruje prednost od 3 pogotka razlike nakon što je Aleksa Ukropina realizirao peterac za vodstvo od 9:6 5 minuta prije kraja četvrtine. Minutu i pol ranije, vaterpolist Jadrana Marino Čagalj zarađuje isključenje bez prava zamjene nakon udaranja Nemanje Stanojevića te su Splićani pune 4 minute igrali s igračem manje. Uz to sve, ponajbolji igrač ekipe Jerko Marinić Kragić je već zaradio 3 isključenja te ni na njega nisu mogli računati.

U tim teškim trenutcima je iskočio izvrsni Rino Burić koji je s dva uzastopna pogotka vratio hrvatsku momčad u zaostatak od samo 1 razlike. Početkom četvrte četvrtine Marin Delić i Zvonimir Butić dovode Jadran u prvo vodstvo (11:10) nakon uvodnih 8 minuta. Do kraja regularnog vremena se igralo gol za gol pa Aleksa Ukropina svojim pogotkom 25 sekundi prije kraja postavlja konačnih 12:12 i gledamo peterce.Svih 5 Jadranovih izvođača (Butić, Bukić, Burić, Tomasović, Delić) je bilo precizno s 5 metara, dok je Mate Anić u četvrtoj seriji obranio udarac Vuka Draškovića za pobjedu od 17:15 i plasman u drugo uzastopno finale Regionalne lige. Splićane je sa 6 pogodaka predvodio Rino Burić, dok je 4 postigao Luka Bukić.

U drugom ogledu je Jug također nakon peteraca svladao branitelje naslova, aktualne viceprvake Europe i domaćine Final Foura i velike favorite za naslov, momčad Novog Beograda rezultatom 15:13. Dubrovčani su prvi poveli pogotkom Filipa Kržića, no već u sljedećem napadu Nikola Jakšić izjednačava. Nakon 4:45 minuta igra, Jug je došao do drugog i posljednjeg vodstva u regularnom vremenu pogotkom Lorena Fatovića iz peterca. Novi Beograd je konstantno vodio s 1-2 razlike te su u završne 4 i pol minute imali prednost od 11:9. Ipak, domaćini do kraja susreta ne postižu pogodak iz igre, dok “Gospari” golovima Konstantinosa Kakarisa i Ivana Vukojevića dolaze do peteraca.

U raspucavanju s 5 metara su sva 4 izvođača u redovima Juga bila precizna (Lazić, Joković, Fatović i Kakaris), dok je Toni Popadić obranio udarce Strahinje Rašovića i Angelosa Vlachopoulosa za konačnih 15:13 i plasman u 13. finale u 15.-godišnjoj povijesti natjecanja.

Finale je na rasporedu danas, u nedjelju od 18:00, a Hrvatska će dobiti jubilarnog 10. prvaka Regionalne lige. Dosad je Jug bio prvak 4 puta, Primorje 3, a Mladost 2 puta.

Komentari

Povezano