Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Damir Martin i braća Sinković izborili finale SP-a i normu za OI

Hrvatska je danas dobila nova tri putnika na Olimpijske igre u Parizu. Današnjim plasmanima u finale Svjetskog prvenstva u veslanju, to su učinili Martin i Valent Sinković, kao i Damir Martin. Svoj trojici će ovo biti čak četvrti nastup na Olimpijskim igrama, a s prethodne tri su se kući vraćali s medaljama.

Braća Sinković su u svojoj polufinalnoj skupini dvojca na pariće na polovici utrke zaostajali za Španjolcima, međutim onda ubrzavaju ritam te povećavaju broj zaveslaja i suvereno dolaze do pobjede. Ciljem su prošli kao prvi s vremenom 6:23.02, dok je drugo mjesto zauzela posada Irske s jednom sekundom i 26 stotinki zaostatka (06:24.28), dok su treći bili Španjolci s vremenom 06:26.53.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finalna utrka je na rasporedu u nedjelju 10. rujna u 13:39.

U finale se, u samcu, plasirao Damir Martin. On je u svojoj polufinalnoj skupini bio treći s vremenom 6:58.67. Najbrži je bio Nijemac Oliver Ziedler s vremenom 6:53.47, dok je drugi bio Grk Stefanos Ntouskos s vremenom 6:55.71. Njegova finalna utrka je na rasporedu u nedjelju od 14:25.

Hrvatska u ovom trenutku ima 15 normi za Olimpijske igre u Parizu, a sutra braća Lončarić imaju odličnu priliku povećati to na 17.

Komentari

Povezano