Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Damir Skomina o poništenom golu Slaven Belupa: Ovo je kardinalna pogreška

Sudačka komisija Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s novim voditeljem Bertrandom Layecom danas je, sukladno obećanjima uoči početka sezone, objavila analizu situacija iz prvog kola SuperSport HNL-a.

Glavni zaključak Komisije odnosi se na situaciju u kojoj je sudac Zdenko Lovrić propustio priznati pogodak za Slaven Belupo nakon autogola Dominika Prpića u 81. minuti utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nakon što je sudac dosudio slobodni udarac, gostujući napadač upustio se u borbu za loptu s domaćim braničem na normalan način. Svoje je ruke na braničeva leđa stavio bez snage. Sudačka komisija očekuje da se ne dosudi prekršaj. S obzirom na to da je sudac zviždaljkom dao znak prije nego što je lopta ušla u vrata, VAR ne može intervenirati kako bi preporučio pregled snimke na terenu za igru (OFR). Očekivana odluka: pogodak”, navela je Komisija.

Spornu je situaciju u MaxSport emisiji danas predvečer prokomentirao i novi stručni komentator za suđenje u SuperSport HNL-u, Slovenac Damir Skomina, koji je rekao sljedeće:

“Ovo je situacija koja se u profesionalnoj ligi s VAR-om ne smije dogoditi. Suci imaju jasne naputke otkako se uvodio VAR, moraju pričekati da se akcija završi prije nego što je sudac prekine zviždukom. Tom odlukom onemogućio je da se VAR uključi i da nam pomogne. Ovo je kardinalna pogreška. Ovako nonšalantno dosuditi prekršaj, tako nešto smo mogli vidjeti jedinu u nekim davnim vremenima”

Komentari

Povezano